Ptáček z hájenky
Originální varianta klasického španělského ptáčku, která voní lesem a domácí kuchyní. Jemná směs hříbků, vajíček a slaniny dodává hovězímu masu masu jedinečnou chuť, kterou si zamilujete už po prvním soustu.
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Houby očistíme a nakrájíme.
Krok 2: Na másle osmahneme cibulku a přidáme houby. Jakmile houby změknou, přidáme vejce, směs osolíme, opepříme a za stálého míchání necháme vejce srazit.
Krok 3: Roštěnky nakrájíme na plátky, rozklepeme, osolíme a okořeníme směsí koření Divočina. Na každý plátek položíme anglickou slaninu a navrstvíme připravenou směs z vajíček a hříbků.
Krok 4: Plátky pevně zavineme do ptáčků a zajistíme je párátkem nebo nití.
Krok 5: Ptáčky obalíme v hladké mouce a necháme na rozpáleném oleji zatáhnout.
Krok 6: Poté podlijeme vývarem, přidáme koření na divočinu a dusíme doměkka. Šťáva se krásně vyvaří a zhoustne, takže ji není třeba nijak zahušťovat.
Zveřejněno 1. 7. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ptáček z hájenky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6YV7
Moje poznámka
Ptáček z hájenky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6YV7
Nejnovější recepty
Mleté kuličky se žampiony
Přidáno před 9 hodinami
Skořicová kolečka
Přidáno před 9 hodinami
Kokosové rohlíčky
Přidáno před 13 hodinami
Vepřová plec na paprice
Přidáno před 13 hodinami
Nivová s ořechy a jablkem
Přidáno před 14 hodinami
Pražma královská v solné krustě podle Marka Raditsche
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí vaječný koňak
EmmaH před 8 hodinami
Domácí langoše
BTKILI před 12 hodinami
Vymazlené raffaello
Talskal před 13 hodinami
Rychlá kakaová buchta
Ppatricie2013 před 13 hodinami
Ořechové pracny
Alamatej před 13 hodinami
Rychlá toskánská polévka
Kajkajak před 13 hodinami
Vepřové na paprice
Misicka77 před 14 hodinami
Krémová polévka z pečené dýně s kokosovým mlékem
JarkaST. před 14 hodinami
Dýňová polévka mistra kuchaře
Merylas před 14 hodinami
Vajíčková pomazánka
Merylas před 14 hodinami
Tématické fráze:
ptáčky z divočiny,
ptačky,
španělský ptáček na houbách,
ptáček,
ptacek zdivociny,
vepřová kýta z hájenky,
ptáčky z hájenky,
vepřová kýta z hájenky recept,
ptacci z rostene,
ptáčci s roštěná,
španělské ptáčky z divočiny,
šití ptáčků,
pomazánka z hájenky,
ptačci divočina,
rostena ptáček,
roštěná ptacky,
recep na španělské ptáčky,
ptáček na houbách,
recept sk zdivociny,
ptáčci na houbách
Suroviny:
roštěná hovězí,
houba hřib,
slanina anglická,
vejce,
cibule,
koření divočina,
pepř mletý,
sůl,
vývar masový,
mouka hladká,
máslo,
olej
Komentáře (13)