Postup přípravy
Krok 1: Na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku a přidáme houby (čerstvé, ale mohou být i sušené nebo mražené), až jsou houby měkké, přidáme vajíčka a směs osolíme, opepříme.
Krok 2: Roštěnky si nakrájíme na plátky, rozklepeme, osolíme, okořeníme kořením divočina, poklademe plátky anglické slaniny a poklademe připravenou směsí z vajíček a hříbků.
Krok 3: Ptáčky obalíme v hladké mouce a necháme na rozpáleném oleji zatáhnout.
Poté podlijeme vodou, přidáme bujón a opět koření divočina.
Dusíme do změknutí.
Štáva se pěkně vyvaří a zhoustne, takže nemusíme ničím dohušťovat.
Podáváme s rýží, dobrou chuť!
Poté podlijeme vodou, přidáme bujón a opět koření divočina.
Dusíme do změknutí.
Štáva se pěkně vyvaří a zhoustne, takže nemusíme ničím dohušťovat.
Podáváme s rýží, dobrou chuť!
Zveřejněno 1. 7. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ptáček z hájenky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6YV7
Moje poznámka
Ptáček z hájenky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6YV7
Nejnovější recepty
Starý jižanský recept na nakládané melounové slupky
Přidáno před 4 hodinami
Naložený česnek v sádle
Přidáno před 5 hodinami
Grilovaný kapr
Přidáno před 6 hodinami
Meruňky ve vlastní šťávě bez cukru
Přidáno před 7 hodinami
Džem z mirabelek
Přidáno před 7 hodinami
Houbová tarhoňa na smetaně
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborová krémová polévka se sýrem
Jan Nemec před 2 hodinami
Tyrolské Gröstle
Jan Nemec před 2 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
lucyjezdikova před 2 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Cllariis před 4 hodinami
Borůvkový drobenkový koláč šup-šup
PetkaVrska před 4 hodinami
Třešňová marmeláda
AndreaAbb před 4 hodinami
Krupicovo-pudinkový letní dort
Petra.21 před 4 hodinami
Extra rychlé lívance
nickgurr.123 před 5 hodinami
Kynuté borůvkové knedlíky
Eva_H před 6 hodinami
Řecké frappe
hlavek.lukas před 8 hodinami
Tématické fráze:
ptáčky z divočiny,
ptačky,
španělský ptáček na houbách,
ptáček,
ptacek zdivociny,
vepřová kýta z hájenky,
ptáčky z hájenky,
vepřová kýta z hájenky recept,
ptacci z rostene,
ptáčci s roštěná,
španělské ptáčky z divočiny,
šití ptáčků,
pomazánka z hájenky,
ptačci divočina,
rostena ptáček,
roštěná ptacky,
recep na španělské ptáčky,
ptáček na houbách,
recept sk zdivociny,
ptáčci na houbách
Suroviny:
roštěná hovězí,
cibule,
vejce,
slanina anglická,
houba hřib,
sůl,
pepř,
koření divočina,
bujón,
máslo
Komentáře (11)