Malinová huspenina - želatina
Pokud máme v létě přebytek malin, můžeme vyzkoušet výrobu této sladké dobroty. Její využití bude všude tam, kam se maliny hodí. K vanilkové zmrzlině, na polití nepečeného dortu, nebo moučníku, pokud chceme pěknou barvu, nebo jen tak na lžičku.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 458 kJ / 4 651 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,20 g |
Tuky | 6,00 g |
Vláknina | 64,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 60 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 1 105,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Očištěné a přebrané maliny rozmačkáme. Do hrnce nalijeme maliny i se šťávou a zasypeme cukrem.
Krok 2: Mícháme a vaříme na mírném ohni asi 7 minut. Horké nalijeme do čistých sklenic a necháme zchladnout.
Krok 3: Ztuhne jako želatina, je skvělá na polévaní sladkých jídel, moučníků, zmrzlin, nebo jen tak.
Zveřejněno 2. 7. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Malinová huspenina - želatina
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oAJz
Moje poznámka
Malinová huspenina - želatina
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oAJz
Nejnovější recepty
Krém z pečeného květáku
Přidáno před 2 hodinami
Krkovička na česneku
Přidáno před 14 hodinami
Liptovská pomazánka
Přidáno před 16 hodinami
Šťouchané brambory se zelím a škvarky
Přidáno před 20 hodinami
Mrkvový krém
Přidáno před 21 hodinami
Tagliatelle s čerstvými houbami a smetanou
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sladkokyselé kuře (Sweet&Sour Chicken)
Alzbetina Prk. před 4 minutami
Zapečené těstoviny s tuňákem a špenátem
ZboSy před 3 hodinami
Loštická cibulačka
Sahula před 11 hodinami
Babiččina kulajda
rapav před 11 hodinami
Loštické kuře
Sahula před 12 hodinami
Ledvinky po uhersku
Sahula před 12 hodinami
Ledvinky na paprice
Sahula před 12 hodinami
Segedínský salát podle ČSN
pavelcicha před 15 hodinami
Ševcovský mls II.
redwinn před 16 hodinami
Tématické fráze:
želatina recept,
jak se dělá želatina,
malinový rosol,
domácí želatina,
recept na želatinu,
zavařené maliny,
želatina na sulc,
želatina recepty,
želatina do džemu,
želatina,
z čeho je želatina,
jak uvařit želatinu,
recepty zelatina,
recepty z želatiny,
recept želatina,
želatina do sulcu,
jak udělat želatinu,
recepty ze zelatiny,
huspenina recept,
zavařovaný angrešt
Suroviny:
maliny,
cukr krystal
Komentáře (14)
Mamaládka (neregistrovaný/á) - jak uvádím, je to rodinný recept a pod tímto názvem ho mám uvedený po prababce, tedy z konce 19.století, kdy o Wikipedii a Internetu fakt nikdo nevěděl nic ani v Americe a kvůli tomu měnit název nebudu.
Když už - slovo želat, huspenina - je ze staroslověnštiny a převzaté do staročeštiny a znamená hustý, neroztékající se (už z konce 18.st.)
děd nasbíral jednu z posledních misek malin,půlku jsem ztrestala
fotečku jsem ti přidala,je na ní vidět,že jsem právě sundala z plotny
až budeš mít lepší,tak tu moji smázni
Huspenina (lidově sulc) je pokrmem převážně z vepřového masa, který po uvaření a vychladnutí dostane rosolovitou strukturu. Obsahuje velké množství kolagenů, které tvoří hlavní složku vazivové tkáně živočichů - včetně člověka.
Želatina je velmi čistý a jemný klih, který se získává vyvařením šlach, kůží, kostí a jiných jatečních odpadů bohatých na kolagen. Vařením se kolagen přeměňuje na glutin, což je látka, která má rosolovací schopnost a je nejpodstatnější složkou želatiny.
Myslím že ani jedna z těchto definic na recept malin s cukrem nějak nepasuje...
Kecáš, půlkila malin za 36?
Taky bych je nekupovala,fotku dodá někdo jiný..