Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Letní kuřecí hrnec

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jahoda jahoda

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 999 kJ /
1 434 kcal
Bílkoviny12,18 g
Tuky139,07 g
Vláknina6,72 g
Cholesterol 170 mg
Sodík 1,67 g
Sůl4,10 g
Sacharidy30,01 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve nachystáme kuřecí vývar. Krok 2: Kuřecí stehna rozpůlíme, získáme tím 8 kousků. Kuřecí kousky osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Krok 3: Na olivovém oleji na pánvi ze všech stran osmahneme a odložíme stranou. Krok 4: V pánvi dále osmahneme nakrájenou slaninu, až bude křupavá. Krok 5: Do pánve vrátíme kuře, zalijeme teplým vývarem, zakryjeme poklicí a cca 15minut zvolna povaříme. Občas ode dna promícháme, kuře se může připalovat, protože je obalené v mouce! Krok 6: Přidáme brambůrky (pokud jsou s pěknou slupkou, tak se nemusí loupat) a zvolna povaříme dalších 15 minut. Krok 7: Přidáme sýr, zeleninu, rajčátka, příp. dosolíme a dáme do rozpálené trouby, zapneme gril a hlídáme, dokud nebude na kuřeti křupavá kůrčička. Krok 8: Nakonec vlijeme pomalu smetanu a dáme ještě chvíli prohřát do trouby. Krok 9: Hrnec necháme na spodní mřížce, jak jsme zvyklí péct maso a zapneme gril. Tím, že je maso dole, griluje se pomaleji a kůrka je křupavá a hodně voňavá po grilování. Krok 10: Zakápneme pár kapkami citrónové šťávy a můžeme podávat jen tak, nebo se hodí i rýže.

TIP: Oblíbené pokrmy z jednoho pekáčku

Zveřejněno 27. 7. 2011

Poznámka autorky jahoda

Inspirace: časopis Apetit

Doporučuji dodržet uvedené suroviny, co se týče zeleniny, protože celková chuť je hodně jemná a lahodná a např. kořenová zelenina se zde nehodí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Letní kuřecí hrnec

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m793

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Letní kuřecí hrnec

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m793

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Jahůdko, to vypadá tak krásně...:yes: Určitě vyzkouším:-p

:-KJako vždy krásná fotka a pěkný recept+:yes::yes:

Moc hezky vypadající receptík z jednoho hrnce,to mně vyhovuje:-p:yes:

Panečku to je pastva pro oči;-)a jídlo musí být chutné a krásně šťavnaté:-p+9:yes:

Krásne po všetkých stránkach!:yes:

rebeka: žádné koření, ani bylinky. Stačí bohatě ten kuřecí vývar, slanina a zelenina. ;-)

spagetka:
Omlouvám se, šlehačku jsem dopsala. Dokonce jsem se v noci probudila a hned mě osvítilo, že jsem ji tam nenapsala:-D;-)

:-p:-p:yes::yes:, tu šlehačku na závěr že jo?

Jahůdko,moooc pěkné+3:-p:-p:yes:

Jahoda, velice zdravý hrnec. :yes: Chci se zeptat a co s tou šlehačkou? Předpokládám, že se dává až na závěr na zahuštění a zjemnění. V postupu co se šlehačkou není zmínka.;-)

suslajda::-D:-D noo,právě proto:-8:-D:yes:

rebeka::-Ko tom ani po tom to je lákačka nevíš proč sem lezu tak pozde:-D

suslajda::-D:-D ale to my rádi,že:-8:-?:-D:yes:

... tak to je opravdu nádhera, a jistě zážitek pro naše chuťové pohárky;-);-);-)

Tématické fráze:
kureci hrnec, kuře z jednoho hrnce, kureci maso z jednoho hrnce, kuřecí z jednoho hrnce, kuřecí v jednom hrnci, kuřecí v hrnci na grilu, letní kuře z jednoho hrnce, kuřecí vývar z tlakového hrnce, jak dlouho se dela kureci vyvar, recept na kuřecí maso z jednoho hrnce, top recepty kuřecí maso hrnec, kureciz jednoho hrnce, tlakový hrnec recepty kuřecí, kureci prsa z jednoho hrnce, recepty tlakový hrnec, kureci recepty z jednoho hrnce, kuřecí stehna, kureci masoz jednoho hrnce, recepty z kuřecího masa z jednoho hrnce, kuřecí prsa v jednom hrnci recepty

Suroviny:
stehno kuřecí, sůl, pepř mletý, mouka hladká, olej olivový, slanina anglická, vývar kuřecí, brambory rané, fazolky zelené, kukuřice, rajče, sýr smetanový, smetana ke šlehání, šťáva citronová

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu