Úžasný "tažený" štrúdlík
Štrúdl plný nastrouhaných jablíček, co doplní drobné rozinky a špetka skořice. To není sen, to je jedna z klasik naší sladké kuchyně. Babí léto si snad nikdo bez štrúdlu neumí představit. Tak vyzkoušejte toto snadné těsto, co chutí připomene i to tradiční, tažené.
Suroviny pro 4 kusy
4kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 565 kJ / 2 047 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 46,00 g |
Tuky | 30,00 g |
Vláknina | 12,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 5 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 392,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechny suroviny na těsto společně zamícháme - pozor na množství vody, je lepší vodu dolévat dle hustoty těsta.
Krok 2: Pak dáme asi na 1 hodinu odpočinout do ledničky. Jakmile je vytáhneme z lednice, zapneme troubu na 180 °C.
Krok 3: Potom z těsta vyválíme 4 placky, dáme na každou trochu strouhanky, nastrouhaná jablka, rozinky, pocukrujeme, dochutíme skořicí. Opatrně zabalíme, ale důkladně utáhneme, aby štrúdl nepraskl a náplň nevytekla.
Krok 4: Šišky štrúdlů dáme na plech vystlaný pečicím papírem, ideálně 2 na 1 plech a vložíme do trouby. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C přibližně 30-40 minut, podle vlastní trouby.
Zveřejněno 3. 6. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Úžasný "tažený" štrúdlík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/48q0
Moje poznámka
Úžasný "tažený" štrúdlík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/48q0
Nejnovější recepty
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 6 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 12 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 13 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 16 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 17 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno 1. 9. 2025 21:09:47
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 3 hodinami
Pekáček s cuketou
Andyzvesnice před 3 hodinami
Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Andyzvesnice před 3 hodinami
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 3 hodinami
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 3 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 3 hodinami
Svíčková na smetaně
luciehorakova148 před 3 hodinami
Krkovička po farářsku
Olympus před 4 hodinami
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 5 hodinami
Nejlepší litý perník
Noumik před 5 hodinami
Tématické fráze:
tazeny zavin,
levny babiččin jablečný štrudl,
tažený závin recept,
tazeny jablecny strudl,
tažený štrůdl,
vyborny tazeny zavin,
babiččin tažený jablečný štrůdl,
těsto na tažený štrůdl,
levný štrůdl,
těsto na tažený závin,
recept na tažený závin,
nejlepši taženy štrudl,
výborný tažený štrůdl,
vynikajíčí štrůdl,
jablečný štrůdl tazeny,
tazeny strudl recept,
nejlepší tažený závin,
nekynuty jablecny zavin,
nejlepší jablečný závin tažený,
tažený štrůdl výborný
Suroviny:
mouka hladká,
olej,
ocet,
sůl,
cukr,
voda,
strouhanka,
jablko,
cukr,
skořice,
rozinky
Komentáře (25)
No, až na to, že toto není TAŽENÝ štrúdl (závin)