 
		
Švarcvaldský dort
Máte rádi kombinaci nadýchaného piškotu s čokoládovou chutí, šlehačky a ovoce? Tak to jste natrefili na ten správný recept. Švarcvaldský dort je spojení sladkého, jemného a šťavnatého v jednom. Tak se pusťte do přípravy.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 24 194 kJ / 5 783 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 94,47 g | 
| Tuky | 383,99 g | 
| Vláknina | 35,20 g | 
| Cholesterol | 1,69 g | 
| Sodík | 592 mg | 
| Sůl | 1,37 g | 
| Sacharidy | 469,60 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Máslo necháme rozpustit a vychladnout. Čokoládu nalámeme na kousky a ve vodní lázni rozpustíme se 2 lžícemi vody.
	Krok 2: Vejce utřeme s cukrem do světlé pěny. Do utřené vaječné pěny vmícháme postupně vychladlé máslo, rozpuštěnou čokoládu, třešňovici, ořechy, mouku s kypřicím práškem, sůl a škrob.
	Krok 3: Dortovou formu vyložíme pečicím papírem a naplníme ji těstem. Pečeme asi 45 minut v rozehřáté troubě na 190 °C.
	Krok 4: Po upečení necháme korpus vychladnout a rozkrojíme na dvě nebo tři kola (dle velikosti formy).
	Krok 5: Mezitím necháme okapat višně a připravíme smetanu, kterou vyšleháme s vanilkovým cukrem.
	Krok 6: Hotovou šlehačku naneseme (cca 2 cm vrstva) na spodní díl korpusu, poklademe na ni okapané třešně, lehce je vmáčkneme dovnitř a přiložíme další díl korpusu.
	Krok 7: Jakmile je dort naplněný, přikryjeme jej kusem tvrdého papíru a zatížíme větším a těžším předmětem (kilo cukru, velká konzerva,...). Necháme 1 hodinu v chladu odpočívat.
	Krok 8: Po hodině odstraníme zátěž, papír i dortový prstenec a povrch a okraje potřeme zbylou šlehačkou, kterou pak ozdobíme čokoládovými hoblinami nebo nastrouhanou čokoládou.
Zveřejněno 4. 8. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						 
					
Švarcvaldský dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vmB5
Moje poznámka
					 
				
Švarcvaldský dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vmB5
Nejnovější recepty
	
			 
	
Štrůdl z pomazánkového másla s jablky
Přidáno před 6 hodinami
	
			 
	
Speciální bramborový sálát
Přidáno před 6 hodinami
	
			 
	
Kulajda se žampiony a ztraceným vejcem
Přidáno před 8 hodinami
	
			 
	
Cookies s bílou a mléčnou čokoládou
Přidáno před 9 hodinami
	
			 
	
Krémové těstoviny s kuřecím masem, žampiony a špenátem
Přidáno před 10 hodinami
	
			 
	
Pudinkové řezy se smetanovým krémem
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
	
			 
		
	
	
			 
		
	
	
			 
		
	
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
Nejnovější články
	
			 
		
	
			 
		
	
			 
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			 
	
Kuře pečené s brambory ve vývaru
Kajkajak před 1 hodinou
	
			 
	
Rychlá celerová polévka
MoniTom před 2 hodinami
	
			 
	
Polévka z uzeného masa
Kajkajak před 3 hodinami
	
			 
	
	
Katův šleh a bramboráčky
scorpioon01 před 3 hodinami
	
			 
	
	
Výborné lasagne
1.Ditouche před 4 hodinami
	
			 
	
Rychlá thajská kari polévka s krevetami
blazeklubos57 před 4 hodinami
	
			 
	
	
			 
	
Obrácená jablková roláda
MarieP před 5 hodinami
	
			 
	
Polévka šup-šup
Loiza před 6 hodinami
	
			 
	
Asijské kuřecí nudličky
Suumaa před 6 hodinami
						Tématické fráze:
						
							švarcvaldský višňový dort, 
						
						
							švarcvaldský višňový dort recept, 
						
						
							šwarcvaldský dort, 
						
						
							svarcvalsky dort, 
						
						
							sprosté dorty, 
						
						
							swarcvalský dort, 
						
						
							jak upéct dort, 
						
						
							šwarcwaldský dort, 
						
						
							recept na dort, 
						
						
							švardsvaldský dort, 
						
						
							švarcvaldský koláč, 
						
						
							svarcwaldský dort, 
						
						
							svarvaldsky dort, 
						
						
							swarcvaldský dort recept, 
						
						
							švardvaldský dort, 
						
						
							švarcalský dort, 
						
						
							švartvalský dort, 
						
						
							švarcvaldské řezy, 
						
						
							švarzvaldský dort, 
						
						
							dorty recepty
						
					
						Suroviny:
						
							vejce, 
						
						
							cukr, 
						
						
							čokoláda na vaření, 
						
						
							máslo, 
						
						
							švarcvaldská třešňovice, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							kypřící prášek, 
						
						
							sůl, 
						
						
							škrob pšeničný, 
						
						
							ořechy lískové mleté, 
						
						
							smetana ke šlehání, 
						
						
							cukr vanilkový, 
						
						
							kompot višňový, 
						
						
							zdobení čokoládové
						
					
 
	 
 
 
 
 
 
 
 
			 Poslat na Messenger
					Poslat na Messenger
				 
 
 
	 
 
 
 
 
 
 
 
 
	 
 
 
Komentáře (19)
Přidávám fotku
Fakt moc pěkný
Posílám 3. bod.