Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chuťově suprová polévečka

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny

Porce: 2,5 litru

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 789 kJ /
1 145 kcal
Bílkoviny20,84 g
Tuky85,80 g
Vláknina55,39 g
Cholesterol 255 mg
Sodík 1,01 g
Sůl2,10 g
Sacharidy46,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na rozpuštěném másle si osmažíme cibulku nakrájenou na kostičky, asi po 10 minut, přidáme nadrobno nakrájenou mrkev, nasekaný celer a česnek a ještě chvilku smažíme. Krok 2: Hříbky si nakrájíme na plátky, přihodíme do hrnce, osolíme, opepříme a přidáme i rajčata, všechno dohromady ještě smažíme tak 5 minut, pak zalijeme 1 litrem vody a dusíme 15 minut. Krok 3: Z polévky vyndáme rajčata s troškou polévky a rozmixujeme ručním mixerem, přilijeme zpátky do hrnce (tím se nám polévka krásně zahustí), dolijeme vodu kolik chceme porcí a vmícháme nasekanou petrželku a dochutíme. Krok 4: Můžeme při servírování dát doprostřed 1-2 lžíce zakysané smetany, s ní při rozmíchání v talíři je to ještě lepší.

Zveřejněno 5. 8. 2011

Poznámka autorky Bibinka

Odebírám časopis Glanc od jeho vzniku a tam byl recept z Gurmetu na tuto báječnou polévku, která je trochu pozměněná-vyzkoušejte jí-stojí za to!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VJxX

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VJxX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (23)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Karin: Karin, velmi si mě potěšila, že mé recepty chutnají asi celé rodině;-) To je totiž pro mne to největší ocenění a těší mě to víc než 100 nějakých bodů:yes: Děkuji:yes:

Bibinko,moc díky za opravdu super polévku,mám tu na prázdninách vnoučata a kluk je tak vybíravý v jídle až hrůza,jen by jedl rajskou omáčku,tu už všichni nemohou ani vidět,tak jsem mu udělala tuto polévku a velká spokojenost i u dědy a vnučky,prý byla fakt hustá to je v mluvě dnešní omladiny pochvala. Tvé recepty nám moc chutnají,díky za inspiraci.

Zorka:Zorko, nemám ti co promíjet;-)já to pochopila dobře, ale stejně se mi to líbilo-ne každá ironie je až tak špatná;-)
Že je brslen jedovatý vím, i když je pravda, že jsem netušila, že až tak moc:-( tak jsem zase chytřejší-člověk se učí celý život:yes:

Bibinka: Promiň, ale to byla ironie. Taky bych se bála dávat takové věci k jídlu. Sama dělám dorty a vím, jak je nebezpečné použití některých živých květin na dorty a dávám si opravdu velký pozor na všechno, co přijde do kontaktu s jídlem. Myslím, že to cathleen myslela dobře, že tě upozornila. Je to opravdu "o hubu". http://www.zorka.estranky.cz/

Zorka::yes::-D

cathleen: Třeba tomu právě ten brslen dává tu suprovou chuť, tomu nerozumíš :-p.

Bibi, víš o tom, že všechny druhy brslenů jsou jedovaté?:-O (Brslen obsahuje mimo jiné jedovatý glykosid evonymin, kterého je nejvíce přítomno v kůře, plodech a větvích. Chemicky patří evonymin do skupiny náprstníkových glykosidů. Otravy brslenem se projevují podrážděním zažívacího ústrojí, zvracením, studeným potem a průjmem. Byly pozorovány zejména u dětí a u zvěře.)

Anna Kocikova: Aničko, já měla také tu větší a dala jsem polovinu-přesně 6 rajčat a půlku toho tekutého pyré a úplně to stačilo a budu mít ještě jednu. Ona by se celá dát mohla, ale to už by bylo moc blízké rajské polévce-tato má opravdu báječnou chuť;-):-p

Ukládám a snad se mi podaří někdy tak príma polévečku také uvařit:-p+9:yes:
Bibinko-ta plechovka rajčat to je ta 400g,nebo menší:-?Tu velkou mám;-)

Tak to musí být ale dobrůtka. :-p:yes:

Zítra jedeme s manželem na houby. Doufám, že budeme mít štěstí, abych mohla uvařit tuhle polívčičku. Bibinko, vypadá velice dobře. Ukládám a posílám +6.

karolina1: Karolinko, děkuji, že jsi si všimla, je vidět, že jsi recept pozorně četla,je doplněno;-)

bibinka-v surovinach ti asi vypadla mrkvicka-ci

1974andrea: je to krásné;-):-K:-K

varilamyskakasicku: větvička brslenu panašovaného, roste jako keř a vypadá hezky.

1974andrea:Andrejko-Bingo:yes:;-)

:-Kpěkná polívčička:-*+1:yes::yes:

varilamyskakasicku:Ivčo, řekla bych, že to je panašovaný brslen

Jani, co tam máš za kytičku barevnou hezkou??:-K

varilamyskakasicku::-)):-)) hezké:-K

Já bych do ní vrzla ještě pár brambůrků:-)):-p:yes:

Tak zase mám do sbírky Jani, pěkné, jejda, my jsme polévkové obě, vid:-K:-p:-):yes:

Tématické fráze:
demi glanc, demi glanc, omacka demi glanc, demi clanc, otrava brslenem, co je demi glanc, evonymin, suprová česnečka, polévka z brslenu, polevka kyselo vznik, chuťově super jídla, demi glanc omacka, de miglanc, omacka demiglanc, suprová polévka, zorka.estranky

Suroviny:
máslo, cibule, celer, mrkev, česnek, houba hřib, rajče loupané, petrželka hladkolistá, kopr, pepř, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu