Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 33 039 kJ / 7 897 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 105,93 g |
Tuky | 529,41 g |
Vláknina | 23,60 g |
Cholesterol | 1,51 g |
Sodík | 2,43 g |
Sůl | 6,06 g |
Sacharidy | 665,28 g |
Postup přípravy
Krok 1: Těsto: Zahřát mléko, rozdrobit do něj droždí, špetka soli, cukru - nechat vzejít kvásek. Do misky dáme mouku, cukr, majolku, 1 vejce. Přilít vykynuté droždí, vše dohladka vymíchat, nechat kynout 45 minut (je možné nechat udělat těsto v pekárně - program Těsto).
Krok 2: Z vykynutého těsto vytvořit 2 kulaté bochánky, přenést na plech s pečicím papírem, nechat kynout cca 10 minut. Bochánky potřít rozšlehaným vejcem, pak posypat drobenkou. Pečeme na 160°C cca 30 minut (zkontrolovat špejlí). Po vychladnutí (nejlépe na mřížce) koláč rozříznout napůl, naplnit krémem.
Krok 3: Postup krému: ve 2 lžících mléka rozmíchat škrob. Ostatní mléko nalít do hrnce, přidat oba cukry a máslo, nechat rozpustit. Až začne mléko vařit, přidat škrob, nechat přejít varem, vychladit za občasného míchání. Šlehačku ušlehat dotuha, smíchat s vychladlým "pudinkem".
Zveřejněno 28. 8. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tarte dimanche - nedělní koláč (pražský, pařížský)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6YPn
Moje poznámka
Tarte dimanche - nedělní koláč (pražský, pařížský)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6YPn
Nejnovější recepty
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 5 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 20 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 20 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 20 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 21 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Barevný guláš - neguláš
Jan Nemec před 2 minutami
Srbská fazolová polévka s koprem
pavlina.simr před 1 hodinou
Hadrová polévka našich babiček
VeraHajany před 1 hodinou
Klasická bramboračka
Danakoukolova před 5 hodinami
Kedlubnové zelí
Merylas před 6 hodinami
Domácí rohlíky jako z pekárny
novakovajanna před 7 hodinami
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 22 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 23 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova 15. 6. 2025 13:09
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik 15. 6. 2025 11:41
Tématické fráze:
pařížský koláč,
tarte tropézienne,
koláč tropézienne,
pražský koláč,
pařížský jablkový koláč,
pražský koláč recept,
tropezienne,
tarte tropézienne recept,
nedělní jablkový koláč,
pařížský jablkový koláč recept,
prazske kolace,
parižsky dort,
nedělní jablečný koláč,
parižsky jablecny kolac,
pražský koláč info pečení,
tartedimanche,
pražský koláč s jablky,
pražský koláč s Majolkou®,
koláč saint tropez,
tropezienne recept
Suroviny:
mouka hladká,
mouka polohrubá,
majolka,
cukr krupice,
droždí,
vejce,
mléko,
sůl,
vejce,
cukr krupice,
máslo,
mouka hrubá,
skořice,
mléko,
cukr vanilkový,
moučka škrobová,
cukr moučkový,
máslo,
šlehačka
Komentáře (21)
Dík za recept.
a v knize Vladimíra Poštulky - Labužníkovy historky. V této knize autor píše o vzniku některých známých receptů.O tvém koláči ve své knize nepíše.
ať tak či onak,koláč velmi podobný tomuto nám donesla ochutnat kolegyně a byl naprosto vynikající
já ho snad budu muset taky udělat
a protože tu fantastickou chuť jsem si tímto připomněla,dávám střelhbitě další bodík