Rajčatový protlak
Pokud pěstujete rajčata a zvažujete, jak zužitkovat bohatou úrodu, jistě oceníte recept na domácí protlak. Jakmile ho jednou vyzkoušíte z vlastních rajčátek, která jsou plná chuti a vůně, o kupovaný ztratíte zájem.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 586 kJ / 140 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 12,00 g |
Sůl | 30,00 g |
Sacharidy | 35,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rajčata pokrájíme a pomalu vaříme, dokud se neodpaří polovina objemu tekutiny.
Krok 2: Protlak rozmixujeme, protlačíme přes síto a pak zvážíme.
Krok 3: Podle hmotnosti protlaku propočítáme, kolik máme přidat cukru a soli. Pak necháme 5 minut povařit.
Krok 4: Horký protlak naplníme do čistých vymytých skleniček. Okraje otřeme a dobře uzavřeme víčkem.
Krok 5: Kečup naskládáme do zavařovacího hrnce a nalijeme vodu pod okraj sklenic. Sklenice ve vodě nesmí plavat. Domácí kečup zavařujeme na 80 °C 30 minut. Teplotu vody hlídáme teploměrem.
Zveřejněno 8. 9. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rajčatový protlak
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KZ4G
Moje poznámka
Rajčatový protlak
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KZ4G
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Švestkové knedlíky z odpalovaného těsta podle ČSN
Přidáno před 2 hodinami
Bramborová kaše zapečená s hermelínem
Přidáno před 10 hodinami
Křehký štrúdl
Přidáno před 10 hodinami
Aspik s vajíčkem
Přidáno před 13 hodinami
Cuketové vafle se smaženým květem
Přidáno před 13 hodinami
Brokolicové mini kuličky jako pohoštění
Přidáno před 13 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Fazolkový salát
Vlasta159 před 4 hodinami
Rajčatové chutney
BlaV. před 12 hodinami
Švestkový kompot
Backurka před 13 hodinami
Rychlý hrnkový ovocný koláč s drobenkou
Mondulka1981 před 14 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
DavidVolvo před 15 hodinami
Omáčka na špagety s cuketou
Majkaa před 16 hodinami
Salát Coleslaw
Kristina1 před 17 hodinami
Zeleninová polévka s cizrnou
Pepajz před 17 hodinami
Polévka s cizrnou, pórkem, bramborem
Pepajz před 17 hodinami
Hrnkový koláč se žmolenkou (litý)
kohpet před 17 hodinami
Tématické fráze:
rajčatový protlak,
rajský protlak domácí výroba,
rajčatový protlak recept,
recept rajcatovy protlak,
domácí rajčatový protlak,
domácí rajčatový protlak recept,
rajsky protlak domácí,
rajský protlak recept,
domácí rajský protlak,
recept na domaci rajčatový protlak,
rajský protlak,
protlak z rajčat,
recept na rajčatový protlak,
rajcatovy protlak domaci,
výroba rajčatového protlaku,
domácí protlak,
vyroba rajského protlaku,
rajčatový protlak vyroba,
recept na domaci rajský protlak,
recept na rajský protlak
Komentáře (50)
Nařezaná rajčata jsem nejprve "pošťuchal" jako brambory - hodně se rozmělní. Pak se nemusí tolik "štvát" tyčový mixer (ještě před vařením).
Při vaření jsem použil nižší stupeň na el. sporáku (3 -4). Nemusí se to tolik hlídat. Na konci vaření ještě jednou mixerem.
Pasírák je fajn. Nemusí být drahý z Tescomy, stačí plastový z Kaufu.