Suroviny
Porce: 12 až14 porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 651 kJ / 2 546 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 24,84 g |
| Tuky | 244,55 g |
| Vláknina | 1,80 g |
| Cholesterol | 1,17 g |
| Sodík | 149 mg |
| Sůl | 0,47 g |
| Sacharidy | 58,07 g |
Postup přípravy
Krok 1: Slepici bez vnitřností omyjeme.
Krok 2: Zeleninu očistíme a nakrájíme na kostky. Spolu se slepicí vložíme do hrnce a zalijeme asi litrem studené vody.
Krok 3: vaříme 1,5 hodiny.
Krok 4: Maso vykostíme, kousky prsíček nakrájíme na jemné proužky.
Krok 5: Dáme do mísy, přilijeme trochu vývaru a odložíme.
Krok 6: Zbylé maso nakrájíme na drobno, přidáme 250 ml smetany a 75 g měkkého másla a protřeme jemným sítem. Tuto kaši dáme do chladna.
Krok 7: Ze zbylého másla a mouky uděláme jíšku.
Krok 8: Přilijeme k ní 2 litry slepičího vývaru a kosti a šlachy v něm 30 min povaříme; potom přecedíme.
Krok 9: kaši smícháme s polévkou a zahřejeme, nenecháme však už vařit, jinak by se polévka srazila.
Krok 10: Žloutky rozšleháme se zbylou smetanou, přidáme do polévky a zamícháme.
Krok 11: Přidáme nakrájené maso.
Krok 12: Podle chuti přilijeme bílé víno.
Zveřejněno 10. 6. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Královnina polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/98N8
Moje poznámka
Královnina polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/98N8
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Oříškové oválky
Přidáno před 25 minutami
Mandarinková roláda z bílků
Přidáno před 3 hodinami
Tyčinky se sýrem a kmínem
Přidáno před 4 hodinami
Pečená uzená krkovice s bramborovým knedlíkem a kysaným zelí
Přidáno před 4 hodinami
Smažený candát na másle podle Marka Raditsche
Přidáno před 5 hodinami
Zeleninová směs na vepřovém plátku
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosové cukroví ze strojku
dejvi01 před 49 minutami
České buchty
abigail.horynova před 51 minutami
Pomazánka Palivec
Jarda1972 před 56 minutami
Kynutý čert a Mikuláš (pajtáše)
JanaPav před 58 minutami
Nejlepší vyprošťovací česnečka
Patoja před 1 hodinou
Marinovaná křidélka z horkovzdušné fritézy
Fijajda před 1 hodinou
Koule v rajdě - dietní a skvělé
Jan Nemec před 4 hodinami
Tvarohovo-jablková bábovka
Vladka321 před 5 hodinami
Linecké cukroví
jarmila58 před 5 hodinami
Křupavé a chutné houstičky podle babičky
MarinetteQueen3 před 5 hodinami
Tématické fráze:
polévka z bažantí slepice,
svatební polévka,
polévka z jehněčího,
polevka z jehněčího masa,
silný slepičí vývar,
jehněčí maso/polévky,
jehněčí polévka,
kvalitní slepičí vývar,
svatební polévka recept,
svatební vývar,
bibinka polévky,
královnino kuře recept,
kvalitní polévka,
kvalitní slepici polévka,
srbské svatební recepty,
hodová polévka,
polévka s drůbežími knedlíčky recepty,
polevka z jehněčí,
bažantí královska polevka,
polévky jehněčí
Suroviny:
slepice,
polévková zelenina,
smetana ke šlehání,
máslo,
mouka hladká,
žloutek,
víno bílé suché
Komentáře (11)