Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Maso dvojí chuti

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Andrejka7951 Andrejka7951

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 459 kJ /
1 305 kcal
Bílkoviny111,79 g
Tuky20,47 g
Vláknina8,60 g
Cholesterol 200 mg
Sodík 296 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy165,21 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Půlku masa nakrájíme na menší řízečky-medailonky, naklepeme, po stranách nařízneme, osolíme a naložíme na noc do směsi medu a zázvoru. Krok 2: Druhou půlku masa si nakrálíme na malé kostky nebo nudličky, předtím jej raději taky naklepeme. Tyto kousky naložíme v jiné misce ve směsi soli, mleté pálivé papriky, česneku a trochou oleje. Krok 3: Druhý den maso takto tepelně upravíme: Medovo-zázvorové medailonky osmažíme zprudka z obou stran na oleji(ani nemusí být, když smažíte na teflonu) na pánvi, pak ztlumíme plamen a podlijeme vodou. Dusíme pod pokličkou do měkka, dle potřeby přiléváme vodu. Krok 4: Nakonec vzniklou šťávičku zahustíme známým způsobem-mouka+voda a ještě provaříme. Dosolíme dle chuti. Krok 5: Na jinou pánev nalejeme tak 3-4 lžíce oleje, rozpálíme a osmahneme tentokrát paprikové kousky. Krok 6: Pak maso vyjmeme a ve výpeku osmahneme cibulku, maso dáme zpět, přihodíme papriky, které jsme nakrájeli na kostky+rajčata nakrájená na větší kousky, orestujeme asi půl minuty, podlejeme a chvíli dusíme na mírném plameni, dokud není masíčko pěkně měkké a rajčátka tak nějak mírně na kaši. V případě potřeby dolijeme během dušení vodu, ale ta zelenina pustí docela dost šťávy. Krok 7: Dle potřeby zahustíme stejně jako v předchozím případě. Dosolíme dle chuti. Krok 8: Na talíř se dávají pochopitelně oba druhy masa a je to nejlepší s rýží. Já si to maso na talíři pak promíchám, to pak nemá chybu.

Zveřejněno 25. 2. 2010

Poznámka autorky Andrejka7951

Velmi se omlouvám, že sem nedávám fotky, ale nemám kabel k foťáku a při mojí skleroze ho budu kupovat asi tak rok.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Maso dvojí chuti

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lR5r

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Maso dvojí chuti

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lR5r

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Andrej - recept je velmi zajímavý:-D:yes:
Evi - tvá realizace je úchvatná, slintám:yes::-D

andrejka7951 30. 9. 2011 16:24
tak super že se recept jakž takž chytl,díky za přidání fotek,já spíš vařím než fotím:-),ale poslední dobou vařím jen takovou tu klasiku pro chlapa,no znáte to,nic světobornýho

Už si ukládám, taky máme tuto kombinaci rádi:-p

Evičko, má takový dojem, že bez tvé fotky a komentáře, by recept úplně zapadl, takže tobě velký dík :yes: a poklona k tomu, jak vyzvedáváš neznámé recepty tím, že přidáš foto a připomeneš dobrý a hezký recept:-!:yes::-D

eva hubova:Evi, máš krásné foto:yes::yes::yes::-K:-K
láká to k vyzkoušení:-p:-p u nás taky sladké+ostré boduje:yes::yes:
hned si to ukládám..velmi hezké:-K:-K:-K:yes::yes::-)

Tohle mi uniklo :-8, milujeme takovéto chutě :-p:-p:yes::yes:

Kombinace ostré+sladké byla:-p:-ppřidala jsem foto a:yes:+5

Andrejko, ta kombinace medu a zazvoru, to musi byt basta.:yes:3:yes:

...recept vypadá hodně mňamózně...posílám bodík...a k tomu kabelu - já jsem kabel ztratila, je celkem problém ho sehnat a údajně jsou značkové kabely hodně drahé...ve foto-kino mi poradil pán "čtečku karet"...vypadá to jak trošku větší fleška, vloží se do ní karta z foťáku a můžeš zpracovávat fotky...stojí do dvou stovek ;-)

Tématické fráze:
dvojí maso, dva druhy masa na taliri, chut na maso, recepty chuť a styl, neznámé recepty, recepty s chuti.cz, dvoji masicko, maso 4 chuti, nudličky dvojí maso, vepřové med zázvor, maso dvoj barech, maso 2 chutí, maso libezne chuti recept, dvojí maso recepty, maso dvoch chuti, palive maso top recepty, recepty - dvojí maso v pánvi, nudlicky z dvojiho masa, maso lahodné chuti, dva druhy masa s paprikou

Suroviny:
maso vepřové, med, zázvor mletý, paprika sušená pálivá, česnek, cibule, paprika čerstvá červená, paprika čerstvá zelená, paprika čerstvá žlutá, rajče, sůl, olej, mouka hladká

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu