Maso dvojí chuti

Andrejka7951 Kuchařka: Andrejka7951

Vepřové maso 10 názorů

Suroviny

500 g libové vepřové maso
4-5 lžic med
2 malé lžičky zázvor mletý
2 lžíce paprika mletá pálivá
česnek
1 cibule
čerstvá červená paprika
čerstvá zelená paprika
čerstvá žlutá paprika
2-3 rajčátka
sůl
olej
hladká mouka na zahuštění
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Půlku masa nakrájíme na menší řízečky-medailonky, naklepeme, po stranách nařízneme, osolíme a naložíme na noc do směsi medu a zázvoru.

  2. Druhou půlku masa si nakrálíme na malé kostky nebo nudličky, předtím jej raději taky naklepeme. Tyto kousky naložíme v jiné misce ve směsi soli, mleté pálivé papriky, česneku a trochou oleje.

  3. Druhý den maso takto tepelně upravíme: Medovo-zázvorové medailonky osmažíme zprudka z obou stran na oleji(ani nemusí být, když smažíte na teflonu) na pánvi, pak ztlumíme plamen a podlijeme vodou. Dusíme pod pokličkou do měkka, dle potřeby přiléváme vodu.

  4. Nakonec vzniklou šťávičku zahustíme známým způsobem-mouka+voda a ještě provaříme. Dosolíme dle chuti.

  5. Na jinou pánev nalejeme tak 3-4 lžíce oleje, rozpálíme a osmahneme tentokrát paprikové kousky.

  6. Pak maso vyjmeme a ve výpeku osmahneme cibulku, maso dáme zpět, přihodíme papriky, které jsme nakrájeli na kostky+rajčata nakrájená na větší kousky, orestujeme asi půl minuty, podlejeme a chvíli dusíme na mírném plameni, dokud není masíčko pěkně měkké a rajčátka tak nějak mírně na kaši. V případě potřeby dolijeme během dušení vodu, ale ta zelenina pustí docela dost šťávy.

  7. Dle potřeby zahustíme stejně jako v předchozím případě. Dosolíme dle chuti.

  8. Na talíř se dávají pochopitelně oba druhy masa a je to nejlepší s rýží. Já si to maso na talíři pak promíchám, to pak nemá chybu.

Poznámka

Velmi se omlouvám, že sem nedávám fotky, ale nemám kabel k foťáku a při mojí skleroze ho budu kupovat asi tak rok.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Maso dvojí chuti

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    Andrej - recept je velmi zajímavý:-D:yes:
    Evi - tvá realizace je úchvatná, slintám:yes::-D

    Odpovědět

  • andrejka7951 andrejka7951(neregistrovaný)

    tak super že se recept jakž takž chytl,díky za přidání fotek,já spíš vařím než fotím:-),ale poslední dobou vařím jen takovou tu klasiku pro chlapa,no znáte to,nic světobornýho

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Už si ukládám, taky máme tuto kombinaci rádi:-p

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

    Evičko, má takový dojem, že bez tvé fotky a komentáře, by recept úplně zapadl, takže tobě velký dík :yes: a poklona k tomu, jak vyzvedáváš neznámé recepty tím, že přidáš foto a připomeneš dobrý a hezký recept:-!:yes::-D

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    eva hubova:Evi, máš krásné foto:yes::yes::yes::-K:-K
    láká to k vyzkoušení:-p:-p u nás taky sladké+ostré boduje:yes::yes:
    hned si to ukládám..velmi hezké:-K:-K:-K:yes::yes::-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Tohle mi uniklo :-8, milujeme takovéto chutě :-p:-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova

    Kombinace ostré+sladké byla:-p:-ppřidala jsem foto a:yes:+5

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

  • bara.it bara.it

    Andrejko, ta kombinace medu a zazvoru, to musi byt basta.:yes:3:yes:

    Odpovědět

  • Svetlana Svetlana

    ...recept vypadá hodně mňamózně...posílám bodík...a k tomu kabelu - já jsem kabel ztratila, je celkem problém ho sehnat a údajně jsou značkové kabely hodně drahé...ve foto-kino mi poradil pán "čtečku karet"...vypadá to jak trošku větší fleška, vloží se do ní karta z foťáku a můžeš zpracovávat fotky...stojí do dvou stovek ;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: dvojí maso dva druhy masa na taliri chut na maso recepty chuť a styl neznámé recepty recepty s chuti.cz maso 4 chuti nudličky dvojí maso vepřové med zázvor recept na dva druhy masa čína s dvojiho masa vepřové nudličky s paprikama dvoji chuti chutné maso dvojí maso má recepty z dvojiteho masa fleška-oreo dvoji masicko chutné maso velká chut na maso medovo zazvorove medailonky

Zapomněl/a jsem heslo