

Dvojí maso na houbách
Suroviny 4 porce
- 400 g vepřového masa (měla jsem plecko)
- 300 g uzeného masa (měla jsem rolku)
- 2 cibule
- 1 větší stroužek česneku
- misku čerstvé houbové směsi (hlavně masáky)
- drcený kmín
- hovězí vývar (nebo houbový)
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 větší rajče (nebo 1 lžíce rajčatového protlaku)
- pepř
- trošku oleje
- sůl
Postup přípravy receptu
Obě masa si nakrájíme zvlášť na kousky, tak akorát na sousto, cibuli nahrubo a tu dáme smažit na malém množství oleje, pak přidáme vepřové maso, dusíme ve vlastní šťávě až do malinko připálena.
Zalijeme vývarem, aby maso bylo potopeno, přidáme kmín, osolíme a necháme dusit, až tekutinu zredukujeme na minimum. Přidáme houby, které předem mírně osmažíme na oleji a 1 cibuli nadrobno krájené a ještě dáme uzené maso, rajče nakrájené nadrobno (nebo protlak).
Přilijeme tolik vývaru, kolik chceme mít šťávy (omáčky) a pak už jen zavrtíme mouku v trošce vývaru a když je vše podušené a měkké, tak zahustíme, necháme tak 10 minut provařit a je hotovo.
Poznámka od kuchařky
V minulých dvou receptech jsem spotřebovala lišky, nechala jsem si jich tak 5, ale měla jsem pěknou směsku, která je výtečná pod maso, hlavně masáci a uzené maso udělá velmi dobrou šťávu,
Recept zná jistě kde kdo s jedním masem a každý ví, jak moc je to dobré, tak vám chci tuto dobrotu i když malinko jinou připomenout.
Podávala jsem s knedlíkem a zítra budou těstoviny.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Dvojí maso na houbách
-
Výborné
-
-
-
i když mě s těma hřibama štvete
páč tu ani holubinka
bod dám, protože to vypadá a jistě i chutná, krásně
-
-
Velmi pekny receptik, musim zase nekdy uvarit. Ukladam si tvuj.Bodik pridelen
-
to by mi Bibinko moc chutnalo, nejde a nejde si nabrat přes tu obrazovku. Tobě patří další bodík, pěkné foto jako vždy
-
mňam taky bych si dala porcičku
-
Mňam
-
Pochutnali by jsme si
+1