Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 864 kJ / 1 401 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 109,93 g |
| Tuky | 100,24 g |
| Vláknina | 4,35 g |
| Cholesterol | 270 mg |
| Sodík | 2,08 g |
| Sůl | 5,03 g |
| Sacharidy | 13,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na troše sádla orestujeme nakrájenou slaninu, přidáme nakrájenou cibuli a na ní opečeme řízky. Potom přidáme na plátky nakrájené okurky, podlejeme vodou a dusíme téměř doměkka.
Krok 2: Šťávu dochutíme kečupem, případně dopepříme a dosolíme a dodusíme. Nakonec ji zahustíme moukou a provaříme. Podáváme s rýží či bramborovou kaší.
Zveřejněno 30. 9. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Břeclavské řízky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0XY3
Moje poznámka
Břeclavské řízky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0XY3
Nejnovější recepty
Rolády z plněné tortilly
Přidáno před 2 hodinami
Plněné hvězdičky z listového těsta
Přidáno před 3 hodinami
Chuťovky s kuřecím raráškem
Přidáno před 3 hodinami
Uherské řezy z Jičínského salámu Pikant
Přidáno před 3 hodinami
Datlové kuličky
Přidáno před 7 hodinami
Domácí datlová pasta
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vajíčka z trouby
Sahula před 7 minutami
Chleba ve vajíčku jinak
Sahula před 8 minutami
Šťouchané brambory s cibulkou a smetanou
jitka cerna před 34 minutami
Kari s červenou čočkou a brokolicí
monyss před 57 minutami
Vepřové maso v mrkvi
Evellinka před 59 minutami
Pařížské rohlíčky (škaredé rohlíčky)
Fitulka před 2 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
MarieBrozova před 2 hodinami
Řezy s tvarohovým karamelem
Koffi před 3 hodinami
Vánoční roládka
HelenkaKrizova před 4 hodinami
Bramborové šulánky s mákem
ZlataG před 4 hodinami
Tématické fráze:
břeclavský řízek,
jak nakrájet maso na řízky,
břeclavský plátek,
břeclavský řízek recept,
břeclavská pečeně,
břeclavský vepřový řízek,
břeclavské maso,
břeclavský vepřový plátek,
recepty breclavsky rizek,
rizky,
břeclavské okurky,
jaký maso na řízky,
kupa řízků,
břeclavský plátek s rýží,
breslavske rizky recept,
břeclavske vepřového masa,
breclasky rizek,
břeclavské plátky,
ottova kuchařka řízky,
břetslavský řizek
Suroviny:
kýta vepřová,
slanina anglická,
okurky sterilované,
cibule,
hořčice plnotučná,
kečup sladký,
sádlo,
mouka hladká,
sůl,
pepř
Komentáře (40)
Každý lišák chválí svůj ocas...
Mám ověřeno, že domácí výrobky (především uzenářské) spíše chutnají většinou těm, co je připravili - a proč ne, že
U nás, vzhledem k nabídce na trhu, se stravovací zvyklosti "tragicky" změnily po Sametu:
Už nekvasím zelí, nezavařuju okurky, řepu, kompoty (až na výjimky), čalamádu, papriky, rajčata, jabka na štrúdl, nemrazím zeleninové směsi ani chrásty. Sám dělám mošt a zavařuju akorát džemy, pár kompotů..., a samojediný si je potom taky sním
A ten kečup?
No, na HEINZe mi nešahejte
A já su ten, co vařil
Ne, jsem totálně vytočená, co si to dovoluješ mi kritizovat fotku?
Cháááááááááááááááááááááááááááááááá!!!!! Se z tebe picnu!
ale jinak to vypadá mooc dobře