Suroviny
Porce: 4-5
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 069 kJ / 2 168 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 130,56 g |
| Tuky | 115,93 g |
| Vláknina | 46,56 g |
| Cholesterol | 889 mg |
| Sodík | 4,89 g |
| Sůl | 11,42 g |
| Sacharidy | 129,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: V kastrolu si rozehřejeme sádlo a na něm necháme zesklovatět tři pokrájené cibule. Přidáme očištěné, semen zbavené papriky a na kostičky pokrájené,dále spařená rajčata, oloupaná na plátky a poté všechnu zeleninu dusíme do poloměkka.
Krok 2: V další fázi přidáme houby. Pokud máme houby sterilované, tak je pouze scedíme, ale čerstvé houby pokrájíme na silnější plátky a podusíme zvlášť na trošce sádla do měkka. Současně přidáme směs uzenin, nakrájených na kolečka a vše podusíme do měkka. Na samý závěr lečo osolíme, dochutíme kořením a přidáme rozšlehaná vejce.
Krok 3: Za stálého míchání je necháme srazit a na každou porci pak položíme jeden plátek sýra (nebo posypeme strouhaným sýrem) a podáváme s chlebem, nebo bramborem.
Krok 4: Poznámka: Pan Ing, Baier píše: "Že zde také platí, že na druhý den je lečo ze zeleniny a z hub chutnější". Myslím, že se lečo ale sní všude hned.
Zveřejněno 5. 10. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nepřekonatelné lečo s houbami podle Ing. Baiera
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YlyY
Moje poznámka
Nepřekonatelné lečo s houbami podle Ing. Baiera
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YlyY
Nejnovější recepty
Jednohubky s pomazánkou z loveckého salámu
Přidáno před 49 minutami
Linecká barevná kolečka
Přidáno před 1 hodinou
Skořicové hvězdičky s polevou
Přidáno před 9 hodinami
Ořechy s jablečným karamelem podle Josefa Maršálka
Přidáno před 13 hodinami
Mleté maso na způsob kebabu
Přidáno před 13 hodinami
Dětský domácí punč
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí kmínový chleba
boomgo před 12 minutami
Křenová omáčka s uzeným
Sahula před 2 hodinami
Pomazánka ze zbylých bílků
Pecka před 2 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Lucinka85 před 2 hodinami
Kuličky z medového těsta
jeklovav před 4 hodinami
Jednoduché řezy s krémem ze zakysané smetany a šlehačky
Miky30 před 4 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
Majkas před 5 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
lucyjezdikova před 5 hodinami
Bramboračka
artistichideaway před 7 hodinami
Tématické fráze:
lečo s houbami,
zeleninové lečo s houbami,
ohřívání hub,
houbové lečo,
lečo s houbama,
lečo z hub,
sterilované lečo s houbami,
lečo recept,
sterilovane houbové lečo,
ohřívání jídel z hub,
ing.baier,
ohřívání houbových jídel,
houby ohřívání,
ohřivání leča,
houbové lečo sterilované,
hubové lečo,
ohřev leča,
zeleninova leco s houbami,
zeleninové lečo s houbama,
zeleninove leco s na houbách
Suroviny:
sádlo,
cibule,
paprika čerstvá červená,
rajče,
klobása,
houby čerstvé,
paprika sušená sladká,
kmín drcený,
pepř,
sůl,
vejce,
sýr tvrdý
Komentáře (22)
A k tomu ohřívání - kdysi jsem slyšela, že pokud se jídlo z hub vychladí a ohřeje třeba druhý den, tak to nevadí. Ale nesmí zůstat v kastrolku třeba na okraji kamen nebo v teple. Potom prý houby uvolňují nějaké látky, které jsou jedovaté.
Také běžně houbová jídla jíme minimálně ještě druhý den, protože jsme s manželem sami a zásadně vařím na dva dny.