Postup přípravy
Krok 1: Toto je len inspiracia, ze sushi (zushi) nemusia byt take zrolovane ale aj takto poukladane, surovinam sa medze nekladu a mnozstvo kazdy podla seba. Su to ale drahe sushi lebo len tie najkvalitnejsie cerstve suroviny sa pouzivaju. My sme to pripravovali na narodeniny pre oslavenca co mam velmi rad sushi ako prekvapenie.
Krok 2: Ryzu na sushi si dame uvarit a ochladime podla navodov, (je ich tu viac prilozenych na vareche). Z ryze urobime peknu "postielku" na oblozenie. Urobit taketo sushi treba super ostry noz, aby rez bol uplne cisty, hladky a neroztrhany, zubaty. Takze nabruste noz na maximum.Japonci su na noze velky odbornici.
Krok 3: Lososove filety na porcujeme na platky cca 3-4 mm tak isto naporcujeme cerstve filety z makrely. Predvarene krevety roztvorime a otvorime na "motylika", vyberieme crievko a omyjeme. Ugrilovanu chobotnicu nakrajame na platky. Na kyslo nalozeneho uhora (velmi podobne chutovo ako nase zavinace len trochu jemnejsie) tiez nakrajame na tensie platky 2-3 mm. Omeletu nakrajame na platky,(slovensku na sliziky). Riasy kombu nasekame na drobno a poukladame na ryzu a posypeme troskou sezamovych semienok a zacneme ukladat suroviny tak aby nam farby pekne vychadzali omeleta zlta, losos cerveny , makrela bledo ruzova, chobotnica biela, kreveta ruzova a uhor strieborny. Nakoniec povkladame nalozeny zazvor, na jemno nakrajana uhorka, trosku chrenu wasabi a prizdobime vajickami z lososa (jasne ze nesmie chybat citron na chut). Do samostatnej misky si dame dobru sojovu omacku najlepsie japonsku Kikkoman. Pre tych co mozu sushi, tak Chirashi Zushi je jedno z tych najlepsich.
Zveřejněno 10. 2. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rozházené sushi Chirashizushi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gkAr
Moje poznámka
Rozházené sushi Chirashizushi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gkAr
Nejnovější recepty
Cuketové sushi
Přidáno před 9 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 10 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 19 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno 15. 6. 2025 17:17
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno 15. 6. 2025 17:10
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Švestkové kuličky z tofu
Ivanka Rohacova před 1 hodinou
Rychlé kuřecí rizoto pro začátečníky
Kohoutova před 1 hodinou
Jihočeský kynutý koláč
Evculina84 před 5 hodinami
Špenátová polévka
brtna před 7 hodinami
Fazolkové lusky na smetaně
ZuzkaBob před 7 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 8 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Zu.bart před 8 hodinami
Kulajda z cukety
Romana20 před 8 hodinami
Jahodový koktejl s mátou
MarcelaPa před 9 hodinami
Obrácené vepřové řízky z trouby
wimra před 10 hodinami
Tématické fráze:
sushi recept,
zeleninové sushi recept,
zeleninové suschi recepty,
vaření a recepty na suši,
krevety na sushi,
rozházená buchta,
rozhazene,
uprava suši,
uprava lososa na sushi,
suchi v misce,
příprava suši recepty,
úprava krevet na suši,
recept na suši,
recepty susi,
recept na zeleninové sushi,
ingredience na sushi,
zeleninové sushi,
úprava krevet,
uprava makrely,
suši recept
Suroviny:
losos,
makrela,
chobotnice,
krevety,
úhoř,
vajíčka lososová,
rýže na sushi,
okurka salátová japonská,
řasa kombu,
pasta wasabi,
zázvor japonský,
omeleta japonská,
citron,
semínka sezamová,
omáčka sójová japonská
Komentáře (10)
taky jsem ještě sushi nejedla,ale musí to být dobrota.