Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hanácké koláčky s tvarohem a marmeládou

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

knebeska

Náročný

Suroviny

Porce: přibližně 40ks

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie20 087 kJ /
4 801 kcal
Bílkoviny126,14 g
Tuky156,68 g
Vláknina24,26 g
Cholesterol 1,47 g
Sodík 351 mg
Sůl0,75 g
Sacharidy709,42 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Droždí rozmícháme s polovinou vlažného mléka, lžící cukru a lžící mouky. Kvásek necháme na teplém místě vykynout. Krok 2: Zbylý cukr, prosátou mouku, žloutky, vanilkový cukr, nastrouhanou kůru, špetku nastrouhaného muškátového oříšku, zbylé vlažné mléko a vykynutý kvásek částečně promícháme a pak přidáme rozpuštěné vlažné máslo. Krok 3: Vypracujeme vláčné těsto, které necháme na teplém místě asi 30 minut kynout. Potom těsto zlehka propracujeme a necháme znovu 30 minut kynout. Po vykynutí těsto rozdělíme přibližně na 40 dílků. Krok 4: Tvarohovou náplň připravíme smícháním tvarohu s cukrem, vejcem a vanilkovým cukrem. Krok 5: Každý dílek naplníme lžičkou tvarohové náplně a zabalíme. Naskládáme na plech vyložený pečícím papírem spojem dolů a necháme na teplém místě kynout asi 15 minut. Krok 6: Každou vykynutou kuličku promáčkneme uprostřed prstem a okraje potřeme rozšlehaným vejcem. Střed naplníme marmeládou a posypeme drobenkou. Drobenku připravíme propracováním cukru s máslem a hrubou moukou. Krok 7: Pečeme ve vyhřáté troubě při 200°C asi 12 minut. Po upečení přendáme a necháme vychladnout

Zveřejněno 20. 11. 2011

Poznámka autorky knebeska

Recept je čerpán z kalendáře. Fotečku sme nakonec našli u manžela v mobilu, tak alespoň něco málo

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GQ2y

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GQ2y

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

anetahajdova: já s tím nikdy problém nemám, jen to musí být vždy tvaroh v kostce ne vaničkový

anetahajdova: přidej trochu vanilkového pudinku, náplň to při pečení pěkně zahustí ;-)

Když jsem smíchala tvaroh cukr a vejce tak mám z toho tekutý tvaroh. ...málo tvarohu ne?

Sbíhají se mi sliny, a i když jsem z Hané, tak takhle malinké koláčky já nedělám, ale mohla bych:yes:
Pochvala tobě i tvému muži:-K

Merylas: Tvaroh mi stačil jen tak tak a žmolenku sem dělala od oka ;-)

knebeska: Ještě bych se chtěla zeptat, jestli na to množství těsta stačí 1 kostka tvarohu a té drobenky se mi zdá hodně moc málo:-8

knebeska: Koláčky budou určitě moc dobré;-):yes: Pozdravuj manžela a že díky za foto;-) Je to Tvůj první receptík vložený tady, tak se těším na další a ať se Ti tady líbí;-):yes::-K

Pěkné koláče:-p;-)+:yes::yes:

knebeska: ;-):yes::yes:

knebeska:nevadí, že není až tak fešácká, jak tamta..ale je tvoje a na chuti těch krásných koláčků to nic nemění:-):-K:yes::yes::yes:;-)

zizala:Tak je sice méně povedená,ale manžel našel v mobilu, co stihl vyfotit než se po tom zaprášilo :-):-8

knebeska: Nevadí, taková dobrota dlouho bez fotky nebude ;-)

Tématické fráze:
domácí koláčky, hanácké koláčky, domácí koláče s tvarohem, kolacky s marmeladou, tvarohové koláčky, hanacke kolace, domaci tvarohove kolace, kynute kolacky s tvarohem a marmeladou, koláčky plněné tvarohem, o hanácký koláček, hanácké koláče recept, koláčky tvarohové, jogurtové koláčky, malinké koláčky, domácí tvarohové koláčky, hanacke kolace videorecept, tvarohové koláčky s marmeládou, hanacke tvarohove kolacky, kolacky stvarohem, hanacke kolace v domaci pekarne

Suroviny:
droždí, mléko, cukr krupice, mouka hladká, žloutek, cukr vanilkový, kůra citronová, ořech muškátový, máslo, vejce, tvaroh měkký, cukr moučkový, vejce, cukr vanilkový, marmeláda rybízová, cukr krupice, máslo, mouka hrubá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu