Rakytníkový 3 v 1 (džem, džus a čaj)
Tento recept spojuje tři lahodné a zdraví prospěšné formy rakytníku. Džem je ideální na pečivo, džus osvěží kdykoliv během dne a čaj poskytne hřejivý a uklidňující odpočinek Tento univerzální produkt je skvělým způsobem, jak si vychutnat blahodárné účinky rakytníku ve třech různých podobách.
Suroviny pro 1 dávka
10 skleniček
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 41 336 kJ / 9 880 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 20,00 g |
| Tuky | 120,00 g |
| Vláknina | 40,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 140 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 2 160,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plody omyjeme, obereme úlomky větviček, propláchneme vodou a celé plody dáme do kastrolu.
Krok 2: Přivedeme k varu, přidáme přípravek na výrobu marmelád s troškou cukru a povaříme 5 minut. Vaříme dle návodu na obalu.
Krok 3: Potom přidáme 2 kg cukru a vaříme dalších 10 min.
Krok 4: Horké plníme do připravených skleniček a na 2 minuty otočíme dnem vzhůru. Nebojíme se dát dost cukru, protože rakytník je hodně kyselý.
Krok 5: Čaj: zalejeme horkou vodou a promícháme.
Džus: zalejeme studenou vodou a promícháme.
Džem: k promazání cukroví a pečiva.
Lék: používáme zdravotně na lžičku.
Džus: zalejeme studenou vodou a promícháme.
Džem: k promazání cukroví a pečiva.
Lék: používáme zdravotně na lžičku.
Zveřejněno 2. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rakytníkový 3 v 1 (džem, džus a čaj)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j24y
Moje poznámka
Rakytníkový 3 v 1 (džem, džus a čaj)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j24y
Nejnovější recepty
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 4 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno 24. 12. 2025 19:52:50
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šťouchaná buchta
Anickamanicka před 3 hodinami
Pomalu pečený králík s tymiánem
Antusa před 3 hodinami
Vrstvený salát
Haname před 5 hodinami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 6 hodinami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 9 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 9 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 9 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 9 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 10 hodinami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 10 hodinami
Tématické fráze:
rakytník recepty,
rakytníkový sirup recept,
recepty z rakytníku,
rakytníkový olej vyroba,
marmelada s rakytnikem,
rakytníkový olej recept,
výroba rakytníkového oleje,
rakytníková marmeláda recept,
rakytníkový sirup výroba,
rakytníková marmeláda,
marmeláda z rakytníku,
rakytníková šťáva recept,
marmelada z rakytniku recept,
čaj z rakytníku recept,
recept na rakytníkový olej,
rakytník recept,
rakytník marmeláda,
výroba rakytníkového sirupu,
čaj z rakytníku,
výroba rakytníkový sirup
Suroviny:
rakytník,
cukr,
přípravek na výrobu marmelád
Komentáře (22)
[email protected]
pd-tvrdosovce.webfinity.sk/
Šípky - odříznout špičku a hned i rozpůlit (nakrojit), zalít vodou, dát cca 20-40 min vařit. Rozmixovat, přepasírovat, přepasírované znovu zalít vodou, krátce povařit, přepasírovat. Máme protlak.
Rakytník odšťavnit.
1 kg šípkového protlaku, 100-200 g (cca 1,5-3 deci) šťávy z rakytníku a 300 g cukru (ochutnat, podle sladkosti dosladit, min, poměr protlaku a cukru 4:1) svařit, zkusit jestli tuhne a přesto, že ne, dát do skleniček dnem vzhůru a hotovo
Mám teď úrodu rakytníku, sklizeň je v plném proudu.
V případě zájmu mě neváhejte kontaktovat
Na čísle 739629557
[email protected]
Steviozidy - steviol glykozidy rastlinného pôvodu.
Ak máte záujem o bližšiu infomáciu napíšte.
S pozdravom
V. Pončák
http://prirodni-leciva.cz/DetailPage.asp?DPG=40563