Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Květák zapečený s uzeným a nivovým bešamelem

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 639 kJ /
1 109 kcal
Bílkoviny91,09 g
Tuky69,42 g
Vláknina1,20 g
Cholesterol 798 mg
Sodík 4,92 g
Sůl11,82 g
Sacharidy29,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Květák naskládáme do zapékací misky a posypeme na kostičky nakrájeným uzeným masem. Krok 2: Lžíci másla rozpustíme na pánvi, zasypeme moukou a usmažíme světlou jíšku, kterou zalijeme mlékem a vyšleháme do hladka a asi 5 minut vaříme. Pak přidáme nastrouhanou nivu, muškátový oříšek, petrželku a necháme rozpustit sýr. Krok 3: Odstavíme, vmícháme 2 vejce a vše nalijeme na květák s masem. Solíme podle slanosti nivy. Posypeme strouhankou, poklademe pár plátky másla a zapečeme do růžova.

Zveřejněno 30. 11. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qMkR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qMkR

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Dnes jsem dělala skoro stejně:yes:

savlinka: A dobré to bylo, viď ;-) Díky za fotky :-K

1974andrea: jojo výborné:yes::yes:Dnes si všechny kolegyně koupili květák a budou ho také dělat:-D:-D:-D

Carollins Whisky:Díky;-):-K

Carollins Whisky 1. 3. 2013 16:33
:-K:-)):yes:

Pěkné Andrejko, nedávno jsem zaplňovala hlavu květáku mletým masem a pak jsem to vše pekla, přidala jsem to sem k němkomu, a taky moc prima a i to chutnalo výborně, vše je prima, jak máš udělané,nivu zatím nemohu, ale uložím:-K;-):yes:

Anna Kocikova: Aničko, u toho Blesk kalendáře jsem včera až ve 2.00, hod. usínala, ale mne tam nadchly nejen recepty,ale dole pod nima ty rady, co a jak udělat lépe, ty vychytávky mne zaujaly hodně, to je moc dobré, tyto věcičky,ted dumám, jak si je někde uchovat tak, aby byly hned po ruce:-K:-K ;-):-p

Andri tam je ještě 40 g kečupu:-)V noci jsem nad 53 recepty doslova slintala:-8Včera mi to můj přinesl s nákupem,věděl,že mi ničím jiným takovou radost neudělá,jako když koupí něco s recepty:-8:-DJe tam hrozně moc dobrých pochutin:-p:yes:

Anna Kocikova:Tak ten teda Aničko nemám:-O. Je tam něco takového?

Pěkný recept:yes: +

:-))Že Ty máš také koupený kalendář Blesku na příští rok;-):-))
Podle těchto krásných fotek:-K to bude velice dobré:-p+1:yes:

Tématické fráze:
zapečený květák s uzeným masem, zapečený květák s bešamelem, jak uchovat květák, zapečený květák, květák recepty, recepty z květáku, květák zapečený s bešamelem, zapečený květák recepty, kvetak s uzenym, zapekany kvetak s uzenym, květák s bešamelem, zapékaný květák s uzeným masem, květák s uzeným masem, zapečený květák s bramborama a uzeninou, zapékaný květák s bešamelem, recept z květáku, recept na květák, zapečený květák s mletým masem, šunkou a sýrem, zapeceny kvetak s uzenym masem a syrem, zapečený květák s mletým masem a bešamelem

Suroviny:
květák, maso uzené, sýr niva, máslo, mouka hladká, vejce, mléko, ořech muškátový, sůl, strouhanka, petrželka zelená

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu