Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 121 kJ / 268 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 8,56 g |
| Tuky | 1,12 g |
| Vláknina | 29,71 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 63 mg |
| Sůl | 0,06 g |
| Sacharidy | 50,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Špekáčky z jedné strany do 2/3 podélně nařízneme, potřeme uvnitř hořčicí a vložíme podélný plátek okurky. Na druhé straně uděláme několik malých řezů a vložíme do nich plátky česneku.
Krok 2: Do sklenice klademe vrstvu zeleniny, vrstvu špekáčků, cibule a koření. Opakujeme, dokud není sklenice plná, poslední vrstvu tvoří cibule.
Krok 3: Uvaříme nálev z Deka podle návodu na sáčku, přidáme umělé sladidlo, nálev necháme vychladnout a po vychladnutí do něj přidáme ještě 1- 1,5 dl octa.
Krok 4: Nálevem zalijeme špekáčky, které necháme 7 - 10 dní odležet.
Zveřejněno 21. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Žižkovští utopenci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zKP7
Moje poznámka
Žižkovští utopenci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zKP7
Nejnovější recepty
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Přidáno před 11 hodinami
Kapřík podle pánů z Rožmberka s bramborami
Přidáno před 13 hodinami
Losos na pomerančích z pánve
Přidáno před 14 hodinami
Pomazánky na jednohubky
Přidáno před 14 hodinami
Linecké s kávou
Přidáno před 15 hodinami
Perníkové piškotky
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zadělávaný hrášek/prívarok
bobnak před 7 hodinami
Hospodský guláš podle ČSN
Fanus před 10 hodinami
Kynutý jablečný závin
Rosnicka710 před 10 hodinami
Linecké cukroví
Evellinka před 12 hodinami
Květákový mozeček
radekfiala před 12 hodinami
Staročeská pučálka
Iricek před 13 hodinami
Hovězí plátky ve vlastní šťávě
Klar98 před 13 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
eskalina před 13 hodinami
Jablkový koláč litý na plech
Marisai před 13 hodinami
Šunkofleky se sýrem
Ivyjg před 14 hodinami
Tématické fráze:
navod na utopence,
utopenci navod,
utopenci deko,
žižkovský utopenec,
utopenci recept deko,
žižkovský utopenci,
utopenci recept,
sterilovaní utopenci,
žižkovské utopence,
nej recepty utopenci,
recept na žižkovské utopence,
utopenci z deka,
nálev na utopence z deka,
utopenci v deku,
nálev na utopence,
nej utopenci,
utopenci sterilovaní,
žižkovský utopence,
utopenci,
žižkovské utopenci
Suroviny:
špekáček,
mrkev,
hořčice plnotučná,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř,
feferonka,
okurky sterilované,
česnek,
ocet,
deko,
sacharin,
cibule
Komentáře (4)