Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mexické kuře v PH

Hodnocení receptu je 4,9 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

isindy isindy

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 134 kJ /
1 944 kcal
Bílkoviny350,05 g
Tuky29,31 g
Vláknina11,49 g
Cholesterol 843 mg
Sodík 5,79 g
Sůl14,16 g
Sacharidy66,22 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí prsa prořízneme podle velikosti na 2-3 menší plátky. Krok 2: Pomalý hrnec vytřeme olivovým olejem, vsypeme na 1 cm kostky nakrájenou šunku, mrkev a cibuli, přidáme kapary, rozinky, pokrájená sušená rajčata, utřený česnek, přidáme kuřecí chilli omáčku, solamyl a vodu, osolíme a promícháme. Krok 3: Do připravené směsi vložíme plátky masa a pomalíme 6 hod. na 1. (nízký) stupeň.

Zveřejněno 29. 12. 2011

Poznámka autorky isindy

Zdroj: brožura receptů přiložená k pomalému hrnci, upraveno

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mexické kuře v PH

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1ByZ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mexické kuře v PH

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1ByZ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

isindy: Ivi, símtě dobromysl je ryze českej název a kdo ho nezná, není bylinkář ;-);-), neboooj, vím, jaks to myslela :-D:-D:yes::yes::yes:
No vidíš a ani nenapíšu, že receptík se mi líbí :-)):-));-):-p:-p:yes::yes:

spagetka: já to nerozporuji :-) jde o stejnou rostlinu, jen vím, že Dobromysl jsem zvyklá trhat v našich podmínkách na zahradě a název není tak zaběhlý, v obchodě se jmenují sušené bylinky v odd.koření věsměs Oregano...proto jsem dala oba názvy...:-)

isindy: Dobromysl a oregano mají stejný latinský název Origanum vulgare, tudíž jde o tutéž rostlinu, i když se vyskytuje v různých variantách - http://bylinky.atlasrostlin.cz/oregano
http://cs.wikipedia.org/wiki/Dobromysl_obecn%C3%A1
Jako se v různých variantách objevuje třeba pepř, máta, bazalka apod.;-)

maggy: podle "chytrých knih" malý rozdíl je:

Oregano kontra Dobromysl
Co je správně? Nejjednodušší odpověď by
byla taková, že v Čechách roste dobromysl,
na jihu Evropy oregano. Je to ale tatáž
rostlina. Dobromysl má mnohem silnější
aroma než oregano a když upečete pizzu
s českou dobromyslí, tak ji pravděpodobně
vyhodíte, protože budete mít pocit, že
vám ji někdo posypal anýzem. K pletení si
jména rostliny přispívají i názvy v různých
jazycích jako například anglicky „marjoran“,
francouzsky „origam“, nebo třeba
slovensky „pamajorán“.

tož tak ;-)

Jen taková malá poznámka na okraj. Dobromysl a oregano je jedno a totéž;-). Tož tak.

Velmi lákavé :yes:+

tož pěkně ti to pomalí:-8:-D a kráásně ti to fotí:-8:yes:
velice lahodně a pikantně vyhlížející krmě:-p:-p:yes::yes:

děkuji všem za milé reakce :-K

Jana Remkova: je to Sweet Chicken Sauce (Sweet Chilli Sauce), poněkud pikantnější omáčka, většinu běžně k dostání ;-):-)

PH na mě mrká, že by chtěl opět skočit na linku a zasunout tykadélko do zdroje elektrické energie...tož mu vyhovíme.+8

Ivi:-Kjak jinak než osvědčená klasika:yes::-!:-K;-)+

Ivo, moc hezky ten PH zajíždíš-dobrý, chutný a líbivý receptík. Dávám 4.boda:yes:

Ivo krása a jsem přesvědčená, že i chuť bude super:-p. Jen by mne zajímalo, co to je "sladká kuřecí čili omáčka" a dá se něčím nahradit? Taky teda nemám ten pomalý hrnec, ale co už, no..:-S

Vypadá to náramně:-p:yes:+. Jestli se nemýlím, tak jsi čerstvá majitelka PH, doufám, že s ním budeš spokojená jako já;-):-)

Tématické fráze:
mexické kuře, mexické kuře recept, recepty na kuře mexické, mechické kuře, kuře v ph, recept na mexicke kure, mexická omáčka, mexické kuře v pomalém hrnci, mexická omáčka recept, recept mexické kuře, mexicke omacky, mexické recepty, kuře mexické, mexické kuře v ph, recepty v ph, wikipedie oregano, da se necim nahradit solamyl, mexické omáčky recept, mexicky kure, ph recepty

Suroviny:
prsa kuřecí, šunka, mrkev, cibule, rozinky, česnek, omáčka chilli, rajče sušené, kapary, tymián, dobromysl, sůl, solamyl, voda, olej olivový

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu