Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 333 kJ / 1 514 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 44,25 g |
Tuky | 56,19 g |
Vláknina | 0,03 g |
Cholesterol | 778 mg |
Sodík | 531 mg |
Sůl | 1,37 g |
Sacharidy | 207,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z kůry citronu/pomeranče si škrabkou na brambory seřízneme několik delších proužků, pokud možno bez bílé dužiny.
Krok 2: Odlijeme si cca 200 ml mléka.
Krok 3: Zbytek mléka dáme vařit společně se skořicí a citronovou nebo pomerančovou kůrou.
Krok 4: Metličkou si smícháme cukr, maizenu, žloutky a 200 ml mléka, mícháme dokud nemáme směs dobře promíchanou bez žmolků. Za stálého míchání nalejeme horké mléko na předcházející směs ze žloutků.
Krok 5: Dáme opět vařit na mírný oheň a vařečkou mícháme dokud krém nezhoustne. Poté vyjmeme z krému skořici a kůru.
Krok 6: Krém nalijeme do ohnivzdorných mističek a necháme vychladit.
Krok 7: Před konzumací posypeme vršek krému cukrem a flambovací pistolí ho roztavíme na karamel.
Zveřejněno 31. 12. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Katalánský krém (Crema Catalana)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XkEv
Moje poznámka
Katalánský krém (Crema Catalana)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XkEv
Nejnovější recepty
Plněná kuřecí prsa na pórku
Přidáno před 18 hodinami
Rybí závitek z makrely
Přidáno před 19 hodinami
Salát s řapíkatým celerem a pomerančem
Přidáno před 19 hodinami
Cuketové knedlíky a cuketové zelí
Přidáno před 19 hodinami
Koláčky s tvarohem a kiwi
Přidáno před 19 hodinami
Kuskus s restovanou zeleninou a žampiony
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Brynzová omáčka s brokolicí
Tonja před 7 minutami
Buchta se zakysanou smetanou
kotatecko4@seznam.cz před 11 minutami
Peřinková buchta s pudinkem
kotatecko4@seznam.cz před 13 minutami
Nekynutý švestkový koláč
pesmax před 31 minutami
Vepřové maso na mrkvi
JitulinaK před 1 hodinou
Dušené zelí
rimul@email.cz před 1 hodinou
Cuketový perník
Raslik před 1 hodinou
Vepřové kostky se smetanou
Zdenislavka před 2 hodinami
Václavkový guláš (bez mouky)
Sahula před 3 hodinami
Václavkový guláš
Sahula před 3 hodinami
Tématické fráze:
krem brule,
flambovací pistole recepty,
krém z maizeny,
catalanský krem,
španělský dezert,
katalánský pudink,
crem brule,
recepty s flambovací pistoli,
spanelsky flan,
pudink katalánský,
španělské dezerty recepty,
recept dity p. na krém brulee,
creme catalunia,
krém brule recept,
co je to maizena,
krém brüle pistole,
dita p creme brule,
flambovací pistole - recepty,
recept krem brule,
flambovací pistole recept
Suroviny:
mléko plnotučné,
žloutek,
cukr,
škrob kukuřičný,
skořice,
cukr
Komentáře (20)
Za 1. Crema catalana se nepeče v troubě a za 2. vždy obsahuje kukuřičný škrob, ve výjmečných případech hladkou mouku.
http://es.wikipedia.org/wiki/Crema_catalana
Jen asi budu muset kvůli dia změnit cukr aspoň na fruktozu, ale to by snad nemuselo být na závadu ne?Každopádně zkusím