Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 604 kJ / 1 578 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 52,90 g |
Tuky | 144,04 g |
Vláknina | 8,40 g |
Cholesterol | 275 mg |
Sodík | 3,88 g |
Sůl | 10,00 g |
Sacharidy | 15,82 g |
Postup přípravy
Dobře rozehřejeme vhodnou pevnou (nejlépe litinovou) pánev, potřeme ji kůží ze špeku a vložíme plátky masa, které těsně předtím osolíme hrubě mletou mořskou solí. Krok 6: Opečeme z jedné strany 4 minuty, otočíme, snížíme teplotu a opékáme další 4 minuty. Opečené maso přendáme na nahřátý talíř a vložíme do trouby. Krok 7: Do výpeku v pánvi přidáme lžíci másla, cca 100 ml horkého masového vývaru, dochutíme pepřem a necháme zredukovat na požadovanou hustotu. Krok 8: Maso klademe na talíře, přelijeme ochuceným výpekem, posypeme kostičkami špeku a kolečky restované cibulky a navrch položíme polovinu rozpečeného Hermelínu.
Zveřejněno 18. 1. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Steak z nízkého roštěnce s cibulkou restovanou na špeku a rozpečeným Hermelínem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q5QL
Moje poznámka
Steak z nízkého roštěnce s cibulkou restovanou na špeku a rozpečeným Hermelínem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q5QL
Nejnovější recepty
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 2 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno před 17 hodinami
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:28
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:21
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drůbková polévka
Kajkajak před 1 hodinou
Vepřové na smetaně s mrkví a hráškem
RenataMaresova před 2 hodinami
Vepřová plec pečená pomalu společně s bramborami a mrkví
Lastovia před 2 hodinami
Fazolky s hráškem ve smetanové omáčce se slaninou
Patricia97 před 2 hodinami
Makronky Danča
Malickakucharka před 3 hodinami
Rebarborový koláč
JitkaJS před 4 hodinami
Ořechový chlebíček s čokoládou
Yanushka před 5 hodinami
Čočka na kyselo
el.mencl před 5 hodinami
Bramboračka se smetanou a sušenými houbami na maďarský způsob
Kamkara před 5 hodinami
Čokoládovo-banánové muffiny
Vitek2015 před 7 hodinami
Tématické fráze:
nízký roštěnec,
nízký roštěnec recept,
nízký roštěnec recepty,
hovězí nízký roštěnec recepty,
steak z hovězí roštěné,
roštěnec,
vysoký roštěnec steak příprava,
hovězí nízký roštěnec recept,
steak z hovězí roštěné recept,
hovězí roštěná steak recept,
recepty nízký roštěnec,
recept na nízký roštěnec,
sirloin steak,
sirloin steak recept,
roštěnec steak příprava,
roštěnec recept,
hovězí roštěná steak,
recept nízký roštěnec,
hovězí nízky roštěnec,
roštěnka steak
Suroviny:
roštěnec nízký,
sýr hermelín,
cibule,
špek,
olej olivový,
pepř čtyř barev,
sůl mořská,
máslo,
vývar masový
Komentáře (22)
Bála jsem se, abych ho nezkazila, ale nakonec to dopadlo nad očekávání a věřím, že podle detailního popisu si úžasný steak připraví i začátečník.