Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 604 kJ / 1 578 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 52,90 g |
Tuky | 144,04 g |
Vláknina | 8,40 g |
Cholesterol | 275 mg |
Sodík | 3,88 g |
Sůl | 10,00 g |
Sacharidy | 15,82 g |
Postup přípravy
Dobře rozehřejeme vhodnou pevnou (nejlépe litinovou) pánev, potřeme ji kůží ze špeku a vložíme plátky masa, které těsně předtím osolíme hrubě mletou mořskou solí. Krok 6: Opečeme z jedné strany 4 minuty, otočíme, snížíme teplotu a opékáme další 4 minuty. Opečené maso přendáme na nahřátý talíř a vložíme do trouby. Krok 7: Do výpeku v pánvi přidáme lžíci másla, cca 100 ml horkého masového vývaru, dochutíme pepřem a necháme zredukovat na požadovanou hustotu. Krok 8: Maso klademe na talíře, přelijeme ochuceným výpekem, posypeme kostičkami špeku a kolečky restované cibulky a navrch položíme polovinu rozpečeného Hermelínu.
Zveřejněno 18. 1. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Steak z nízkého roštěnce s cibulkou restovanou na špeku a rozpečeným Hermelínem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q5QL
Moje poznámka
Steak z nízkého roštěnce s cibulkou restovanou na špeku a rozpečeným Hermelínem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q5QL
Nejnovější recepty
Cuketové sushi
Přidáno před 11 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 12 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 20 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno 15. 6. 2025 17:17
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno 15. 6. 2025 17:10
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rýžový nákyp s broskvemi
Yennefer1 před 6 minutami
Jahodové muffins
kahus308 před 19 minutami
Meruňkový koláč
Evellinka před 46 minutami
Švestkové kuličky z tofu
Ivanka Rohacova před 2 hodinami
Rychlé kuřecí rizoto pro začátečníky
Kohoutova před 2 hodinami
Jihočeský kynutý koláč
Evculina84 před 7 hodinami
Špenátová polévka
brtna před 8 hodinami
Fazolkové lusky na smetaně
ZuzkaBob před 9 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 9 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Zu.bart před 10 hodinami
Tématické fráze:
nízký roštěnec,
nízký roštěnec recept,
nízký roštěnec recepty,
hovězí nízký roštěnec recepty,
steak z hovězí roštěné,
roštěnec,
vysoký roštěnec steak příprava,
hovězí nízký roštěnec recept,
steak z hovězí roštěné recept,
hovězí roštěná steak recept,
recepty nízký roštěnec,
recept na nízký roštěnec,
sirloin steak,
sirloin steak recept,
roštěnec steak příprava,
roštěnec recept,
hovězí roštěná steak,
recept nízký roštěnec,
hovězí nízky roštěnec,
roštěnka steak
Suroviny:
roštěnec nízký,
sýr hermelín,
cibule,
špek,
olej olivový,
pepř čtyř barev,
sůl mořská,
máslo,
vývar masový
Komentáře (26)
Bála jsem se, abych ho nezkazila, ale nakonec to dopadlo nad očekávání a věřím, že podle detailního popisu si úžasný steak připraví i začátečník.