Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 23 154 kJ / 5 534 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 69,46 g |
Tuky | 403,26 g |
Vláknina | 19,03 g |
Cholesterol | 1,48 g |
Sodík | 649 mg |
Sůl | 1,66 g |
Sacharidy | 397,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Piškot: Máslo rozehřejeme a necháme zchladnout. Mandle a moučkový cukr smícháme s 2 vejci.
Z bílků a krystalového cukru ušleháme sníh. Do směsi mandlí přidáme kukuřičný škrob, rozehřáté máslo a promícháme. Nakonec opatrně přimícháme sníh z bílků. Krok 2: Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a rozetřeme po celé ploše plechu. Pomocí sítka poprášíme povrch moučkovým cukrem. Dáme péct do vyhřáté trouby na 180°C dozlatava, asi 15 minut. Po upečení necháme piškot vystydnout a poté ho rozkrájíme na tři nebo pět stejných dílů. Krok 3: Jeden kus piškotu namažeme náplní, na to dáme další kus piškotu a opět namažeme. Takto postupujeme se všemi díly piškotu. Náplní zarovnáme i boky. Dáme ztuhnout do lednice. Po zatuhnutí náplně potřeme řezy čokoládovou polevou. Řezy necháme odležet v lednici do druhého dne. Krok 4: Krém: Více než polovinu mléka, cukr a kávu dáme vařit, občas promícháme, aby se cukr rozpustil. Ve zbytku mléka rozmícháme kukuřičný škrob. Do horkého mléka přilijeme mléko se škrobem a mícháme do zhoustnutí. Provaříme 1-2 minuty. Pudink odstavíme z ohně, na povrch přitiskneme potravinářskou fólii, abychom zabránili vytvoření škraloupu a necháme vystydnout. Krok 5: Změklé máslo vyšleháme a za stálého šlehání postupně přidáváme pudink. Máslo a pudink musí mít stejnou teplotu, aby se krém nesrazil. Krok 6: Čokoládová poleva: Máslo a čokoládu nakrájíme na kousky. Krok 7: Smetanu dáme zahřát. Když začne smetana vařit, tak ji sundáme z ohně a přidáme do ní máslo a čokoládu. Mícháme, dokud se vše nerozpustí a nespojí. Polevu necháme deset minut stát a pak s ní potřeme řezy.
Z bílků a krystalového cukru ušleháme sníh. Do směsi mandlí přidáme kukuřičný škrob, rozehřáté máslo a promícháme. Nakonec opatrně přimícháme sníh z bílků. Krok 2: Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a rozetřeme po celé ploše plechu. Pomocí sítka poprášíme povrch moučkovým cukrem. Dáme péct do vyhřáté trouby na 180°C dozlatava, asi 15 minut. Po upečení necháme piškot vystydnout a poté ho rozkrájíme na tři nebo pět stejných dílů. Krok 3: Jeden kus piškotu namažeme náplní, na to dáme další kus piškotu a opět namažeme. Takto postupujeme se všemi díly piškotu. Náplní zarovnáme i boky. Dáme ztuhnout do lednice. Po zatuhnutí náplně potřeme řezy čokoládovou polevou. Řezy necháme odležet v lednici do druhého dne. Krok 4: Krém: Více než polovinu mléka, cukr a kávu dáme vařit, občas promícháme, aby se cukr rozpustil. Ve zbytku mléka rozmícháme kukuřičný škrob. Do horkého mléka přilijeme mléko se škrobem a mícháme do zhoustnutí. Provaříme 1-2 minuty. Pudink odstavíme z ohně, na povrch přitiskneme potravinářskou fólii, abychom zabránili vytvoření škraloupu a necháme vystydnout. Krok 5: Změklé máslo vyšleháme a za stálého šlehání postupně přidáváme pudink. Máslo a pudink musí mít stejnou teplotu, aby se krém nesrazil. Krok 6: Čokoládová poleva: Máslo a čokoládu nakrájíme na kousky. Krok 7: Smetanu dáme zahřát. Když začne smetana vařit, tak ji sundáme z ohně a přidáme do ní máslo a čokoládu. Mícháme, dokud se vše nerozpustí a nespojí. Polevu necháme deset minut stát a pak s ní potřeme řezy.
Zveřejněno 21. 1. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mandlové řezy s kávovým krémem - Javanais
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pXG2
Moje poznámka
Mandlové řezy s kávovým krémem - Javanais
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pXG2
Nejnovější recepty
Domácí Mila oplatky
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí nudličky v omáčce z fazolek s paprikou a hráškem
Přidáno před 16 hodinami
Švestkové chutney
Přidáno před 20 hodinami
Plněné papriky podle Jana Punčocháře
Přidáno 26. 7. 2025 06:00:02
Okurková limonáda
Přidáno 26. 7. 2025 05:01:02
Treska v zeleninovém lůžku
Přidáno 25. 7. 2025 13:00:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Květák s hráškem na paprice
Hannah64 před 23 minutami
Cuketové karbanátky s hermelínem
Tamara63 před 27 minutami
Cuketová polévka trochu jinak
trdlo před 29 minutami
Pečené cikánské koleno
astosch před 47 minutami
Buchta Vanilkový obláček
Fitulka před 55 minutami
Hebká hustá čokoládová poleva
Fitulka před 57 minutami
Cukeťák se sýrem
Ladu83 před 59 minutami
Jednoduchá buchta s vůní kávy
Fitulka před 1 hodinou
Kuřecí s medovo-hořčicovou omáčkou s koprem
Ivca14 před 1 hodinou
Jablkové hrnkové lívanečky
Marceval před 1 hodinou
Tématické fráze:
mandlové řezy,
řezy s kávovým krémem,
mandlový zakusek,
mandlové zákusky,
mandlove zakusky recepty,
recepty pro celiaky,
štafetky s kávovým krémem,
mandlový dezert,
řezy s krémem,
zákusky z mandlové mouky,
řez s kávovým krémem,
mandlový řez,
mandlové dezerty,
rezy z mandlove mouky,
bezlepkový mandlový dezert,
zakusek s kavovym krém,
výborné řezy z mandlové mouky,
mandlovy dezert s krémem,
řezy na plech s kávovým krémem,
zákusek z mandlové mouky
Suroviny:
mandle loupané,
cukr moučkový,
cukr krystal,
máslo,
škrob kukuřičný,
vejce,
bílek,
cukr moučkový,
mléko,
škrob kukuřičný,
máslo,
cukr krystal,
káva rozpustná,
čokoláda na vaření,
smetana,
máslo
Komentáře (31)
magdalenka: Už to tak bylo v originálním receptu, ale myslím si, že je to kvůli tomu aby se na povrchu vytvořila krusta
Přidám foto, ikdyž se jedná jen o krém z receptu.
Miquel-opravdu je skvostný