Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové zámotky s adžikovým kořením na smetaně

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 5

5

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Plátky masa naklepeme na větší pláty, z obou stran je nařízneme, osolíme a posypeme adžikou. Krok 2: Nakrájíme pór, eidam, tavenný sýr a papriku, všechno na 5 dílů a každý 1 díl všech surovin naskládáme na plátky, zamotáme, přichytíme si kovovou jehlou, omotáme nití, aby nám sýr netekl ven a jehly pak vyndáme. Krok 3: Nakrájíme si uzený špek na malé kostičky, cibuli nadrobno a do hrnce si dáme malinké množství oleje, pak špek, který necháme vyškvařit. Krok 4: Zprudka si na špeku opečeme ze všech stran zámotky, vyndáme je bokem a dáme na zbylý tuk osmažit cibulku do růžova, přidáme mouku a až nám vznikne jíška, zalijeme vodou, necháme při stálém míchání povařit a vrátíme zámotky zpět, dusíme. Krok 5: Během dušení přidáme nejméně lžičku koření Adžika a osolíme jak potřeba, podle chuti. Nakonec zalijeme smetanou a chceme-li mít omáčku ještě hustější, můžeme dát mouku i do smetany, rozmícháme a vlijeme do omáčky. Necháme ještě chvíli vařit a než budeme servírovat sundáme nitě ze zámotků.

Zveřejněno 22. 1. 2012

Poznámka autorky Bibinka

Vyndala jsem krkovici s kostí, vykostila jsem jí a nakrájela na plátky, koukla jsem do lednice a vyndala to, co bylo k dispozici a recept byl na světě spolu s adžikou, která mi poslední dobou moc chutná a dělá velmi pikantní šťávy i omáčky.

Dnes byly knedlíky, které zbyly od včerejška jako příloha a zítra bude rýže.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8Bmm

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8Bmm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Bibinko Tvé šťávičky a maska nikdy nezklamou;-)tohle vypadá taky velice dobře:-p+14:yes:Adžiku používám a je opravdu fajn:yes:

Všem vám moc děkuji-potěší to:-)

Bibinko - adžiku jsem ještě nezkoušela, ale závitek v té smetanové omáčce vypadá opravdu skvěle:-D:yes:

:yes::yes::yes:mňamka:yes::yes:

misza:Míšo, tak dojeď, ještě mám 3 zámotky a jsme jen dvá:-D;-)

Bibinko, tohle by mi chutnalo:-p Vypadá to krásně:yes:

Dobré papáníčko:yes:

pikanterní a šťavnatá záležitost:-p:yes::yes:
hezké obrázky:-):-K

Tak to může být moc dobré Bibi:yes:.+1

Tématické fráze:
veprove na smetane, vepřovy závitek na smetaně, vepřovy zamotek, vepřové plátky na smetaně, vepřové maso na smetaně, zámotky z krkovice, zámotek recept, zámotky plněný, koreni do smetany

Suroviny:
maso vepřové

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu