Vepřová plec na způsob číny, s kari kořením, smetanou

Dawaa Kuchař: Dawaa

Doba přípravy: 50 minut cca - dle možností vybavenosti v kuchyni 5 porcí Vepřové maso 22 názorů

Suroviny

Asi 1 kg vepřového plecka
250 ml smetany
trochu mléka
zeleninu na čínu
popřípadně bambusové výhonky
houby
mrkev
celer
petržel
kari koření podle oka
sůl
pepř
olivový olej
oregáno
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na malé nudličky, osmažíme na olivovém oleji, přidáme sůl, pepř, kari také kvůli barvě, oregáno a zeleninu. Buď mraženou nebo čerstvou, ale musí obsahovat minimálně mrkev, petržel, celer, dále houby, bambusové výhonky.

  2. Necháme osmahnout lehce a přidáme smetanu, trochu mléka a necháme dusit, dokud maso není zcela měkké. Nepřidáváme žádnou podravku nebo polévkové koření !!!

  3. Jako přílohu doporučuji výhradně rýži na cibulce, kdo ji nemá rád, může použít smažené hranolky, americké brambory, bramborové chipsy.


    Přeji dobrou chuť :)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 14 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřová plec na způsob číny, s kari kořením, smetanou

  • MarcelaPa MarcelaPa

    Byl to rychlý a celkem i dobrý oběd. Takový český miš maš. Kari vidím spíš na Indii a oregáno na Itálii. Ale nezatracuji to.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    David Caska: prečo by mala byť mrazená zelenina vraždou? Alebo chybou? Je určite kvalitnejšia ako zelenina, ktorej trvá niekoľko dní cesta od pestovateľa do skladu, ktorá sa skladuje niekoľko dní v sklade, potom v obchode...nie každý má záhradu, aby si vytiahol zeleninu tesne pred varením. Mrazenie je najšetrnejší spůsob uskladňovania zeleniny.;-)

    Odpovědět

  • casino casino(neregistrovaný)

    David Caska: Rád se nechám poučit, "...co to znamená slovo gastronomie !!!" ve vašem pojetí:-)) a rád se nechám také poučit, proč to vepřové v receptu dvakrát tepelně mučíte (kdybych chtěl použít vašeho výraziva, tak bych napsal, proč to vepřové tak prasíte):-((

    Jedním z půvabů "číny" je, že z celkového času přípravy jídla je asi 80% potřeba na přípravu surovin a asi 20% času na vlastní tepelnou úpravu. Toto vaše jídlo by šlo, levou zadní, uvařit za 5 minut bez rizika, že z masa bude žvýkačka kterou budete dusit a dusit až do úplného udušení:-)) Jen by stačilo hodit nudličky (ťis) na rozpálený tuk (sádlo), chviličku (jen co změní barvu) restovat, pak přihodit vše ostatní (houby máčené, mrkev krájenou na drobnější kousky než další zelenina, já bych přidal ještě cibuli na 1/8) 2x, 3x prohodit zalít smetanou (když už musí být), prohřát pár vteřin a finíííto:yes:
    Pozastavujete se nad zeleninou na velké kusy krájenou... Zkuste to někdy zkusit... Třeba zjistíte, že i zelenina když není na "máčku" má cosi dosebe:yes::-))

    Odpovědět

  • Frantiska Frantiska

    spagetka: nechapu, proc jsi je smazala :) pokud je to jeho recept, tak at se logne a napise z toho nicku

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    David Caska:těžce se omlouvám a klaním pane šéfkuchaři óoo jasný, dodejte ihned váš výtvor, ať vidíme, co jest gastronomie ve vašem podání. Ehm, zatím nevidíme nic.. Svůj neumětelský vymazávám a s pokorou prosím o odpuštění ;-(;-(;-(;-(:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • David Caska David Caska(neregistrovaná)

    Prosím tedy o smazání fotek. A pro ostatní komentátory. Asi nevíte co to znamená slovo gastronomie !!!

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    zizala:jaru, dobře, ať písne, že to mám smazat a smažu, jo máš recht ;-);-);-)

    Odpovědět

  • zizala zizala

    spagetka: Já jen malou technickou - autoři receptu nemohou mazat cizí fotky, jen ty své ;-)

    Odpovědět

  • Alala Alala

    David Caska: slušnější projev nesouhlasu je Vám asi cizí, že pane Řediteli zeměkoule Částkou :no::-((

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    David Caska: souhlasím a můžete vymazat, dyk je to vaše volba. Takže uvařte, přidejte, vymažte. Máte to tu rok bez fotky, tak se snažte coby autor. Zelenina je čínská, i když Mochov, nebydlím v Číně.
    Už dávno jste mohl ukázat, jak to má vypadat. Prosím, snažte se sám a pak teprve kritizujte..

    Odpovědět

  • David Caska David Caska(neregistrovaná)

    Dobrý den, pokud hodláte někdo takto ,, sprasit " tento recept, je to vaše věc. Ale toto je gastronomická vražda, takto velké kusy zeleniny, ještě navíc mražené. V receptu píšu, že je možno dát mraženou, ale tím jsem to nedoporučil a když, tak jedině na čínu a ne nějaký mochov !!! Snad nakrájet na malé kousky tu zeleninu a koupit bambusové výhonky není tak složité nebo ano? Sice chuť mohla být dobrá, ale nezlobte se na mne. Takto vložit obrázek pokrmu, který má vypadat k světu a vypadá přesně opačně, to není dobré. Uvařím tento pokrm a tentokráte již udělám foto a vložím.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Takže napravuju (viz předchozí komentáře). Jelikož jsem zbytek jídla bez hlavní suroviny dala do mrazáku, dnes jsem udělala reparát ;-);-).
    Jak píšu níž chutnalo to i bez zeleniny. Ale s tou zeleninou dnes to bylo ještě lepší :yes::yes::yes:. Protože jsem už měla smíchanou rýži s masem, ještě jsem chvilku produsila a pak vsypala zmrazenou zeleninu na čínu a nechala ještě asi 5 - 6 minut, aby zelenina zůstala křupavoučká. Už jsem ničím nedochucovala, původní směs byla ochucená dobře a zeleninka dnes tam seděla jak třešnička na dortu :yes::yes::yes:
    Přidávám tedy znova fotky, pokud se nelíběj, lze odstranit. jako poslední dám můj první pokus, ale bez zapomenuté zeleniny.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Jana: máš pravdu, já jsem pako, fotky vymazávám, dyk já mám na lince i tu zeleninu, do pr... čic......:-O:-O:-O no dnes už do kuchyně fakt nejdu, děkuju, nemyslím to ironicky :yes::yes::yes:
    Udělám znova, ale po vánocích, až nebudu v časovém presu ;-);-);-)

    Odpovědět

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    spagetka:Já na fotce nevidím ani žádnou zeleninu,tak jak je napsaná v receptu:-)Vůbec žádnou a ani houby a je to v receptu důležité.:-O

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Dnešní oběd a musím poděkovat, bylo to fakt skvělé. Jediné, co jsem nedala bylo oregano, ale to je náš problém, každopádně, přidávám foto, když tak smažte, ale dobré to bylo. Zapomněla jsem přidat smetanu, ta to zřejmě zjemní, ale i bez ní mňam, takže přidám a vyfotím znova, chuťově to ale i tak nemělo chybu :yes::yes::yes:.
    Rýži jsem dělala podle tohoto receptu:
    http://www.toprecepty.cz/recept/36778-pakistanska-...

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: vepřová čína čína z vepřové plece recept na čínu z plecka vepřová plec čína čína z plecka recept na vepřovou čínu veprova čína recept vepřové maso na kari se smetanou cina na kari vepřová plec na cinu čina se smetanou čína z vepřového plecka vepřová čína kari čína vepřová čína z plece vepřová plec na kari plecko na kari čína z vepřové panenky veprova cina na kari čína s kari

Zapomněl/a jsem heslo