Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 370 kJ / 566 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,42 g |
| Tuky | 49,20 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 153 mg |
| Sodík | 1 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 30,48 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nastrouháme kůru z poloviny omytého pomeranče. Vymačkáme tolik šťávy z pomeranče aby to vydalo na pět lžic.
Krok 2: Do pánve dáme nastrouhanou pomerančovou kůru i šťávu, máslo a cukr. Zahříváme na mírném ohni dokud se máslo nerozpustí. Každou palačinku přehneme na půl a pak ještě jednou na čtvrtku. Palačinky poskládáme do omáčky v pánvi, prohřejeme a pořádně je okoupeme v omáčce. Pak je otočíme z druhé strany.
Krok 3: V malém kastrůlku si na mírném ohni zahřejeme likér, odstavíme z ohně a zapálíme. Hořícím likérem přelijeme palačinky. Po zhasnutí plamene můžeme podávat.
Zveřejněno 3. 2. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Flambované palačinky (Crêpes Suzette)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JlqD
Moje poznámka
Flambované palačinky (Crêpes Suzette)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JlqD
Nejnovější recepty
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno před 9 hodinami
Vánočka podle Mirky van Gils Slavíkové
Přidáno před 23 hodinami
Sladké snídaňové briošky
Přidáno před 23 hodinami
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno 25. 12. 2025 17:18:18
Piškotový dort s tvarohovým krémem vhodný pro žlučníkáře
Přidáno 25. 12. 2025 15:36:31
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sýrová kolečka
zonoro před 44 minutami
Panenkové medailonky se žampionovou omáčkou
knihomolka před 3 hodinami
Maminčina svíčková - snadná i pro začátečníky
Iloonka před 4 hodinami
Tvarohová štola
Petra.J. před 4 hodinami
Vánočka s mandlemi a rozinkami po sto prvé
Pavlinaa před 5 hodinami
Těsto na bramborové knedlíky
lenka64892 před 5 hodinami
Hrníčková bábovka
Barun před 5 hodinami
Babiččiny "startovací" žemličky (jinak housky)
ferda30 před 6 hodinami
Panenka pečená v pepřové omáčce
markuschka79 před 7 hodinami
Tématické fráze:
flambované palačinky,
crepes suzette,
crepes suzette pohlreich,
creppes,
palačinky crepes suzette,
flambovana palacinka,
crepes recept,
crepes suzette recept,
palacinky na pomerancich,
crepe suzette recept,
flambovane palacinky s pomerančem,
grand marnier palačinky,
palačinka crepe suzette,
palačinky s pomerančovým likérem,
palačinky crepe de suzette,
palacinky pomeranc,
čím nahradit likér grand marnier,
flambované palačinky grand marnier,
grand marnier recepty,
flambovana pomeranc
Suroviny:
palačinky,
pomeranče,
máslo,
cukr,
grand marnier
Komentáře (11)
Souhlasím s vámi
U profíků jsem okoukal, že k obracení stačí vidlička: utopit palacinku v omáčce, pak navinout na hroty a rozvinout druhou stranou do omáčky
Když toto chystám před flambováním v kuchyni, tak vložím palačinku do omáčky, pak opatrně uchopím obouruč prsty jako kapesníček a v omáčce vymáchám i druhou stranu a složím kapesníček do šátečku a pak šátečky vyskládám do pánve
Nepoužívám ani extra kastrůlek k nahřívání alkoholu. Fambuji přímo na pánvi...