Kančí kýta se šípkovou omáčkou
Se šípkovou nebo se zelím? Hláška známá z českého filmu. A my vám přinášíme recept zrovna na tu šípkovou. Kančí kýtu podáváme s bramborovým knedlíkem a bohatě polijeme omáčkou. Tak ať šípková vyhraje i u vás.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 905 kJ / 1 650 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 185,12 g |
| Tuky | 57,15 g |
| Vláknina | 15,24 g |
| Cholesterol | 395 mg |
| Sodík | 1,18 g |
| Sůl | 2,88 g |
| Sacharidy | 76,73 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kýtu pořádně nasolíme a můžeme ji nechat v chladu na pár hodin či přes noc uležet.
Krok 2: Troubu včas předehřejeme na 180 °C.
Krok 3: Cibuli oloupeme a spolu se slaninou nakrájíme nadrobno. Ve větším hrnci je necháme na rozehřátém sádle opéct. Následně do hrnce vložíme nasolenou kýtu a necháme ji zatáhnout ze všech stran.
Krok 4: Opečené maso přesuneme do pekáče, okořeníme, lehce podlijeme a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C doměkka asi 1,5 hodiny. Upečené maso vyndáme z pekáče a uchováme v teple.
Krok 5: Výpek přendáme do hrnce a vydusíme jej na tuk. Poté přidáme mouku, kterou osmahneme. Zalijeme vodou, přidáme šípkovou marmeládu, protlak, šťávu i kůru z citronu, dosolíme, dosladíme a provaříme. Ke konci varu přidáme víno.
Krok 6: Uvařenou omáčku přepasírujeme, maso nakrájíme na plátky, přelijeme omáčkou a podáváme s bramborovými knedlíky.
Zveřejněno 11. 2. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kančí kýta se šípkovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kD7r
Moje poznámka
Kančí kýta se šípkovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kD7r
Nejnovější recepty
Grinchův elixír
Přidáno před 7 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 11 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 11 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 13 hodinami
Kuličky kumquat
Přidáno před 13 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kapří hranolky
loing před 2 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 2 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 2 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 2 hodinami
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 3 hodinami
Těstovinový salát Vltavín
Jan Nemec před 4 hodinami
Nejlepší marokánky
Petruse2503 před 4 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
jana.r před 4 hodinami
Svíčková na smetaně
Sirael před 5 hodinami
Tématické fráze:
kančí kýta nejlepší recepty,
jelení kýta se šípkovou omáčkou,
kýta z divočáka recept,
svíčková z kančí kýty,
recept kančí se šípkovou omáčkou,
kanec na šípkové omáčce,
kanec na šípkové omáčce,
kančí na šípkové,
kančí kýta recept,
kýta z divočáka,
kančí na šipkové omačce,
divočák se šípkovou,
kančí kýta recepty,
kančí kyta,
recept na šípkovou omáčku,
kančí se sípkovou omáčkou,
jelení kýta s šípkovou omáčkou,
divocak se sipkovou omackou,
kanci s povidlovou omackou,
jelení svíčková se šípkovou omáčkou
Suroviny:
kýta kančí,
slanina,
cibule,
marmeláda šípková,
protlak rajčatový,
citron,
mouka hladká,
víno červené,
sádlo,
koření na divočinu,
jalovec,
sůl,
cukr,
voda
Komentáře (33)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Prozatím posílám bod, musí to být skvělé.
A ještě k tomu masu. Já kančí mívám, ale když nemám, tak tuto omáčku dělám z hovězího nebo z krůtích stehen a tak různě. Je to stejně vynikající a myslím, že omáčka je zdravá.