Suroviny
Porce: 4-6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 553 kJ / 2 044 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 59,95 g | 
| Tuky | 158,35 g | 
| Vláknina | 36,30 g | 
| Cholesterol | 431 mg | 
| Sodík | 2,66 g | 
| Sůl | 6,51 g | 
| Sacharidy | 79,00 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Rozdrobíme housku v misce s mlékem, přidáme opraženou nadrobno nakrájenou slaninu, 3 stroužky česneku, papriku a velmi jemně nakrájenou petrželku, tymián a oregano. Vše promícháme v mletém mase a vejcem.
	Krok 2: Nádivku napěchujeme do kuřete a celé kuře pak zvolna vaříme v hrnci v osolené vodě s bouquet garni až do doby než maso změkne, což může trvat asi dvě hodinky.
	Krok 3: Měkké kuře vyjmeme a do vývaru dáme vařit zeleninu nakrájenou na větší kousky. Maso oddělíme od kostí a uchováváme teplé.
	Krok 4: Uvařenou zeleninu poklademe do hlubokého talíře, na ní navrstvíme kuřecí maso a nakrájenou nádivku a vše zalijeme horkým vývarem. Kdo chce, může přidat i nudle. Jako příloha se podává bílý chléb.
Zveřejněno 19. 2. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Poulet au pot (Kuře v hrnci)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Pr56
Moje poznámka
					
				
Poulet au pot (Kuře v hrnci)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Pr56
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 16 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 18 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 20 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 23 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno 3. 11. 2025 09:00:03
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 20 minutami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 30 minutami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 1 hodinou
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 2 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 2 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 11 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 13 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 14 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 15 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 15 hodinami
						Tématické fráze:
						
							bouquet garni, 
						
						
							bouquet garni, 
						
						
							kuře v hrnci, 
						
						
							kuře v hrni, 
						
						
							pulet kuře, 
						
						
							vařené slepice v červeném oleji, 
						
						
							kuře vařené v hrnci, 
						
						
							kuře vařené a co pak, 
						
						
							cele kuře vaříme v hrnci, 
						
						
							kuře z hrnce francouzský recept, 
						
						
							poulet na víně
						
					
						Suroviny:
						
							kuře, 
						
						
							voda, 
						
						
							zelenina, 
						
						
							cibule, 
						
						
							bouquet garni, 
						
						
							sůl, 
						
						
							maso mleté, 
						
						
							vejce, 
						
						
							mléko, 
						
						
							slanina uzená, 
						
						
							houska, 
						
						
							česnek, 
						
						
							olej, 
						
						
							paprika sušená sladká, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř, 
						
						
							tymián, 
						
						
							koření oregáno
						
					
	
			
	
Komentáře (6)
Tento pro mě zcela neznámý recept se mi velice zamlouvá