Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 073 kJ / 1 452 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,81 g |
Tuky | 126,34 g |
Vláknina | 8,40 g |
Cholesterol | 105 mg |
Sodík | 2,42 g |
Sůl | 6,00 g |
Sacharidy | 21,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kachnu osolíme a posypeme kmínem. V pekáči na sporáku rozehřejeme máslo, na kterém zesklovatíme cibuli se slaninou, přidáme všechno koření a posekané švestky. Chvilku společně opékáme a poté podlijeme malinko vodou. Vložíme kachnu a přiklopíme a asi 10 min kachnu po obou stranách podusíme, abychom urychlili pečení v troubě.
Krok 2: Po odpaření vody podlijeme vínem a dáme ještě přikryté do trouby asi na půl hodiny. Během této doby kachnu obracíme a podléváme výpekem.
Krok 3: Po půl hodině pekáč odkryjeme a kachnu dozlatova dopečeme. Podáváme se zelím, já dělala kedlubnové, a bramborovými knedlíky.
Zveřejněno 3. 9. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Divoká kachna na slanině, sušených švestkách a červeném víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/N7lz
Moje poznámka
Divoká kachna na slanině, sušených švestkách a červeném víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/N7lz
Nejnovější recepty
Marinované kotlety s koriandrem
Přidáno před 18 hodinami
Makový dortík
Přidáno před 18 hodinami
Grilované maso v černém pivu
Přidáno před 18 hodinami
Ledvinky na špeku
Přidáno před 18 hodinami
Tagliatelle se zeleninou
Přidáno před 18 hodinami
Lasagne s cuketou
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kynuté koláčky staročeské
Jana.Vernerova před 26 minutami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
monikacekcl před 34 minutami
Borůvkový táč
PavelR před 56 minutami
Panenka na žampionech a sušených rajčatech
knihomolka před 1 hodinou
Gulášové krůtí plátky na houbách
Jan Nemec před 1 hodinou
Panenka plněná nivou a sušenými rajčaty
Grinchch2010 před 1 hodinou
Domácí kmínový chleba
jarda.vcela před 1 hodinou
Špagety à la carbonara
iFanoush před 1 hodinou
Vepřová plec na kedlubnách, v pomalém hrnci
radekfiala před 1 hodinou
Grilované krevety
Monkrizova před 1 hodinou
Tématické fráze:
příprava divoké kachny,
úprava divoké kachny,
kačena na víně,
úprava divoké kačeny,
divoká kachna recept,
divoká kachna uprava,
jak upravit divokou kachnu,
divoká kachna,
divoká kačena recept,
divoká kačena recepty,
příprava divoké kačeny,
úprava kachny,
kačena na červeném víně,
recept na divokou kachnu,
divoka kachna recepty,
recept divoka kachna,
úprava kachny divoké,
recept na upravu divoke kachny,
recepty divoka kachna,
divoka kacena priprava
Suroviny:
kachna divoká,
slanina,
švestky sušené,
cibule,
víno červené suché,
jalovec,
koření nové koření,
bobkový list,
kmín celý,
máslo,
sůl
Komentáře (56)
Jednou se přihlásím podruhé ne,jak se mi chce.
Dala jsem je do trouby krátce po pul desáté a ve 12 byly měkounké ! Velice dobré,manžel ještě v kuchyni obírá kosti ,že prej pro pejsky ,ale nevím....
Někdy se stane ,že je rozstřelená žluč. Pak se ani nedají z jater udělat knedlíčky do polévky. A ty naše rodina tak,zbožňuje ,že je schopna se jeden na druhého naštvat, když na ně nezbyde knedlíček v polévce.Jednou se hádali celý Vánoce! Takže kuchám ihned abych zachránila játra