Pařížské kostky I
Pařížské s krémem z Ledových kaštanů, posypané nastrouhanou čokoládou Margot, jsou jednoduché na přípravu a jejich chuť je opravdu skvělá. Nejlépe chutnají v kombinaci s výbornou kávou.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 662 kJ / 3 743 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 81,84 g |
Tuky | 138,68 g |
Vláknina | 23,00 g |
Cholesterol | 789 mg |
Sodík | 511 mg |
Sůl | 1,79 g |
Sacharidy | 530,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Den předem svaříme smetanu spolu s kaštany. Necháme zchladnout a dáme do druhého dne do lednice.
Krok 2: Prosátou mouku promícháme s práškem do pečiva, přidáme cukr, olej, vlažné mléko, kakao a vejce.
Krok 3: Těsto vyšleháme šlehačem, nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme na 180 °C zhruba 15-20 minut. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do piškotu a po vytažení musí být suchá.
Krok 4: Smetanu vyšleháme do krému, ten natřeme na vychladlý piškot a hustě postrouháme čokoládou Margot.
Zveřejněno 8. 3. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pařížské kostky I
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DP2q
Moje poznámka
Pařížské kostky I
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DP2q
Nejnovější recepty
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno před 11 hodinami
Květák bez smažení
Přidáno před 13 hodinami
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno před 16 hodinami
Cuketová směs na cokoli
Přidáno před 21 hodinami
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno před 23 hodinami
Krkovička v pivní marinádě
Přidáno 1. 7. 2025 13:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
B.Anna před 3 minutami
Cukeťák II
radbastim před 2 hodinami
Sněhový rybízový koláč
upavla před 10 hodinami
Pomerančovo-meruňkový nanuk
Sahula před 11 hodinami
Pravý vepřový guláš
MichalP před 14 hodinami
Vepřový perkelt
MichalP před 14 hodinami
Brambory zapečené s uzeným a cibulí
Elen0766 před 15 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Veronika834 před 16 hodinami
Tvarohovo-citrónová bábovka
Lendoulinecek před 17 hodinami
Tématické fráze:
pařížské kostky,
recept na pařížské kostky,
recept pařížské kostky,
hrnkový pařížský dort na plech,
krémové ledové kostky,
pařížská kostka,
pařížský dezert,
pařizske tyčinky,
pařížské kostky recept,
vareny parizsky krem,
pařižsky krem z ledovych kaštanu,
pařížský pohar,
pařížské řezy recept,
recept na pařížské tyčinky,
pařížské tyčinky recept,
pařižsky zakusek,
vařený pařížský krém recept,
parisky rezy,
zákusky videorecept --pařížský řez -,
hrnkovy parisky dort na plech
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr,
olej,
mléko,
kakao,
prášek do pečiva,
vejce,
smetana ke šlehání,
tyčinka ledové kaštany,
čokoláda margot,
tuk,
mouka hrubá
Komentáře (13)