Suroviny
Porce: ...podle toho do jak velkých sklenic zavaříte...
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 037 kJ / 726 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,50 g |
Tuky | 8,00 g |
Vláknina | 1,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,71 g |
Sůl | 16,75 g |
Sacharidy | 161,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Svaříme vodu s cukrem, octem a solí.
Krok 2: Odebereme trochu nálevu, vychladíme, rozmícháme v něm hořčici, přilejeme ke zbytku a znovu převaříme.
Krok 3: Tímto nálevem zaléváme buď celé malé okurky, nebo výborné jsou ty veliké, co zůstanou omylem na záhonku, rozřízlé podélně na čtvrtky.
Krok 4: Do každé skleničky dáme snítku kopru a stroužek česneku.
Krok 5: Nakonec necháme 20 minut při 80 stupních sterilovat.
Zveřejněno 14. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Okurky v hořčicové marinádě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Wn5g
Moje poznámka
Okurky v hořčicové marinádě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Wn5g
Nejnovější recepty
Koutníkovská pomazánka s tuňákem
Přidáno před 4 hodinami
Chilli corne carne po Koutnicku
Přidáno před 4 hodinami
Hruškové tiramisu
Přidáno před 7 hodinami
Veganský makovec
Přidáno před 8 hodinami
Marinovaná krkovička s argentinským kořením
Přidáno před 11 hodinami
Borůvkové nanuky
Přidáno před 12 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drobenková buchta se švestkami
Monique76 před 1 hodinou
Vepřová krkovice v majonéze
Sahula před 1 hodinou
Majonézové rohlíky
Annanas před 1 hodinou
Základní kváskový chleba
Brona.S před 1 hodinou
Fazolové lusky na kyselo
Sahula před 1 hodinou
Houby na kyselo se smetanou
Sahula před 2 hodinami
Svíčková na smetaně
VeronikaRob před 2 hodinami
Krůtí kostky s bulgurem a zeleninou
petrp před 2 hodinami
Banánové muffiny
anyge před 3 hodinami
Vepřová játra na přírodno
Spepik před 3 hodinami
Tématické fráze:
sterilizace okurek,
sterilizované okurky,
sterilizování okůrek,
recept na okurky,
recepty na okurky,
okurky,
jak dlouho sterilovat okurky,
jak dlouho sterilizovat okurky,
čočkofazole,
jak udělat kvašáky,
jak sterilovat okurky,
okurky jinak,
okurky recepty,
sterilizování okurek v troubě,
koupím okurky,
recepty okurky,
sterilizace okurek v troubě,
recept na kvašáky,
sterilizovane okurky recept,
okurky naložené v hořčici
Suroviny:
okurky sterilované,
voda,
cukr,
ocet,
sůl,
hořčice plnotučná,
kopr,
česnek
Komentáře (56)
Jinak já to taky vyzkouším, ne na všech, ale abych prostě vyzkoušela, jestli nám bude chutnat
Letos manžel koupil okurky takové kráné 5-7mm velké,tak jsem dělala celé a z těch větších jsou podélné řezy
Bodík šel už minule,škoda,že nelze bodovat vícekrát
Chuť týchto uhoriek je veľmi dobrá! Takže, ak začnem onedlho zavárať, určite aj tieto.