Věnečky na slano
Drobné věnečky z odpalovaného těsta připravujeme nejčastěji na sladko plněné žloutkovým krémem. Výborné jsou ale i ve slané verzi, plněné různými druhy pomazánek. Připravit je můžeme například plněné pomazánkou z česneku, nivy nebo taveného sýra.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 978 kJ / 1 429 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 49,72 g |
| Tuky | 85,74 g |
| Vláknina | 4,50 g |
| Cholesterol | 1,04 g |
| Sodík | 510 mg |
| Sůl | 1,11 g |
| Sacharidy | 112,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve připravíme věnečky. Ve vodě rozpustíme tuk a přivedeme k varu. Pak přisypeme všechnu mouku, promícháme a stáhneme plamen na mírnou teplotu. Znovu promícháváme, dokud se nevytvoří kompaktní hmota.
Krok 2: Pak nádobu s těstem sundáme ze sporáku a necháme vychladnout. Když je směs vlažná, postupně po jednom vmícháme vajíčka.
Krok 3: Plech vyložíme pečicím papírem a na něj nastříkáme věnečky - stříkáme na sebe dvě kolečka, aby byl věneček dvojitý.
Krok 4: Upečeme dozlatova. Během pečení neotvíráme troubu. Po upečení věnečky necháme vychladnout.
Krok 5: Mezitím připravíme jednotlivé pomazánky - uvedené suroviny smícháme.
Krok 6: Po vychladnutí rozřízneme a plníme jednotlivými pomazánkami.
Zveřejněno 26. 3. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Věnečky na slano
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Qvp7
Moje poznámka
Věnečky na slano
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Qvp7
Nejnovější recepty
Batátová kaše
Přidáno před 2 hodinami
Krkovička s dýňovo-bramborovou kaší
Přidáno před 2 hodinami
Masová směs Mexiko
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí kousky s dýňovým pyré vhodné pro diabetiky
Přidáno před 4 hodinami
Zeleninové pyré s muškátovou dýní
Přidáno před 4 hodinami
Kakaová kolečka s čokoládou
Přidáno před 4 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nadýchaná banánová buchta
brtna před 1 hodinou
Nadýchaný hrnečkový perník
brtna před 1 hodinou
Frankfurtská jemná polévka
brtna před 1 hodinou
Babiččina fazolačka
Marierosulkova před 2 hodinami
Rýžový nákyp s broskvemi
KetyHu před 3 hodinami
Vepřové plátky s krůtími játry a fazolkami
adelaku před 4 hodinami
Sekaná v anglické slanině
poirotka před 4 hodinami
Pečené brambory s masem a žampióny
Veritaska před 6 hodinami
Křehký jablkový koláč
Potocky před 7 hodinami
Tématické fráze:
věnečky na slano,
odpalované těsto na slano,
odpalovane testo se slanymi naplnemi,
slané věnečky z odpalovaného těsta,
větrníky na slano,
věnečky naslano,
větrníčky na slano,
slané věnečky,
slaná náplň do věnečků,
venecky s nivou,
věnečky z odpalovaného těsta na slano,
odpalované věnečky na slano,
odpalované těsto naslano,
slané odpalované těsto,
odpalované těsto se slanou náplní,
recept na věnečky,
větrníčky naslano,
odpalovaného těsto na slano,
věnešky na slano,
vetrnik na slano
Suroviny:
voda,
tuk hera,
mouka hrubá,
vejce,
majonéza,
česnek,
sýr tvrdý,
tvaroh,
sýr niva,
majonéza,
jogurt bílý,
pomazánkové máslo,
sýr tavený,
sůl
Komentáře (11)
Vypadá to moc dobře.