Suroviny
Porce: 4 velké
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 563 kJ / 2 764 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 155,02 g |
| Tuky | 186,67 g |
| Vláknina | 53,00 g |
| Cholesterol | 542 mg |
| Sodík | 3,58 g |
| Sůl | 8,67 g |
| Sacharidy | 108,35 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ze sádla a hladké mouky upražíme tmavší zásmažku (jíšku) a odstavíme bokem na pozdější použití.
Krok 2: Slaninu nakrájíme na větší kostky a cibuli nadrobno. Opláchnuté žlázy rozpůlíme, ještě podélně rozřízneme a naporcujeme na stejně velké kousky (z jedné žlázy vyjde cca16 kostek).
Krok 3: Do většího rozehřátého kastrolu dáme orestovat slaninu společně s kmínem a bobkovým listem. Po 5 minutách přidáme cibuli a necháme osmahnout do zlatavé barvy. Přidáme nové koření, maso, které ze všech stran orestujeme a vydusíme všechnu tekutinu, kterou pustilo.
Krok 4: Zhruba po 10 minutách zasypeme mletou paprikou a promícháme. Přidáme gulášový krém a zásmažku, kterou jsme naředili a důkladně prošlehali se 3 dl vody, vše ode dna promícháme a na mírném plameni dusíme pod pokličkou 15 minut.
Krok 5: 5 minut před dokončením přidáme prolisovaný česnek, majoránku, nakrájenou papriku a dovaříme. Jako příloha se hodí houskový knedlík, rýže, špecle i těstoviny.
Zveřejněno 27. 3. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
"Kouličkový" gulášek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0Ok7
Moje poznámka
"Kouličkový" gulášek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0Ok7
Nejnovější recepty
Pomazánka z pečeného česneku a špetky parmazánu
Přidáno před 4 hodinami
Boloňská čočková omáčka
Přidáno před 5 hodinami
Domácí qurrito z HF
Přidáno před 6 hodinami
Kari korma
Přidáno před 14 hodinami
Plněná červená řepa
Přidáno před 18 hodinami
Mističky z gothaje plněné houbovou smaženicí
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Polévka šup-šup
Danulka52 před 25 minutami
Nálev na červenou řepu
Kajabova před 50 minutami
Nakládané vepřové řízky
Danulka52 před 1 hodinou
Pikantní rajčatová polévka s fazolemi
Verunkavh před 1 hodinou
Krkovice na houbách a kapiích
jarmila58 před 2 hodinami
Bramborovo-kuřecí špízy z horkovzdušné fritézy
Danulka52 před 2 hodinami
Čokoládovo-banánové muffiny
Andyzvesnice před 3 hodinami
Kuřecí prsa v jemné smetanové omáčce
Pep.e před 6 hodinami
Szegedinský guláš
MonkaF před 13 hodinami
Bramborová kaše - dokonalá
Kajkajak před 14 hodinami
Tématické fráze:
k čemu se hodí špecle,
gulášek ládi hrušky,
příprava tarhoni,
k čemu se podávají špecle,
šprecle,
býčí žlázy gulašek,
recepty guláše,
recept na pripravu bicich zlaz,
býčí žlázy,
recepty z tarhoni,
recepty na ruzné guláše,
k čemu dávat na špecle,
jak připravit býčí žlázy,
guláš z býčích žláz,
jak připravit býčí koule,
kadlíkovy recepty,
masové koule z mletého masa s gulasem,
maso uzeniny inpost,
byci kule gulas,
k čemu špecle
Suroviny:
býčí žláza,
slanina gazdovská,
cibule,
bobkový list,
koření nové koření,
kmín celý,
paprika sušená sladká,
krém gulášový lahůdkový,
paprika čerstvá červená,
majoránka sušená,
česnek,
sádlo,
mouka hladká
Komentáře (38)
Já vím,že tento druh masa každý nemusí
Ani
Zdeni, nejsi sama můj zeťák papá cokoli, tohle holt nemusí - no co, jeho škoda
Děkuji za komentáře a hodnocení
Rebi, nevím zda-li je i ve Valmezu prodejna masa a uzenin Inpost. Tam je právě mívají za 39,-kč/kg a u nás jsou tyto prodejna celkem 3
tady jsem žlázy ( tedy ty od manžela Milky ) neviděla.. asi jsou všechny ve Zlíně