Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 120 kJ / 29 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 6,60 g |
| Tuky | 0,07 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 800,13 g |
| Sůl | 2 000,26 g |
| Sacharidy | 0,44 g |
Postup přípravy
Do břišní dutiny omytých ryb vložíme pár větviček rozmarýnu a pokapeme je citrónovou šťávou. V pekáčku vytvoříme "lůžko" velikosti ryb asi ze třetiny solné hmoty. Vložíme ryby a přiložíme je otvory v břiše k sobě, aby se příliš soli nedostalo dovnitř. Zbytek hmoty rovnoměrně rozložíme po rybách za všech stran.
Vložíme do trouby předehřáté na 200°C a pečeme 20-25 minut. Krok 2: Odstraníme upečenou krustu a podáváme s bílým pečivem, trochou másla a plátkem citrónu.
Zveřejněno 22. 9. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mořský vlk v mořské soli
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XkD8
Moje poznámka
Mořský vlk v mořské soli
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XkD8
Nejnovější recepty
Vepřové kung-pao
Přidáno před 7 hodinami
Tvarohový chlebíček se švestkami
Přidáno před 8 hodinami
Šunkoflekozelo
Přidáno před 11 hodinami
Dýňový chlebíček - muffiny
Přidáno před 12 hodinami
Vlašský salát tradičněji
Přidáno před 14 hodinami
Omeleta se žampiony
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Smažená rýže
Kajkajak před 47 minutami
Recept na lehký letní salát
Kajkajak před 48 minutami
Jablečné lívance
Brumaire před 1 hodinou
Koláč kynutý litý s ovocem
brtna před 2 hodinami
Domácí houskový knedlík
Maestra před 2 hodinami
Mufiny z jablečného těsta
Cinderka před 2 hodinami
Černé jeřabiny - aronie - na způsob brusinek
jarmilasch před 4 hodinami
Obyčejné domácí rohlíky
hufak před 4 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Petulino před 4 hodinami
Banánový chlebíček II
Krize před 4 hodinami
Tématické fráze:
mořský vlk,
morsky vlk recept,
mořský vlk recepty,
recept mořský vlk,
recepty mořský vlk,
morský vlk v soli,
vlk mořský,
mořský vlk filet recept,
ryba mořský vlk,
mořský vlk foto,
mořský vlk v troubě,
příprava mořského vlka,
mořský vlk příprava,
vlk mořský recept,
mořský vlk ryba,
úprava mořského vlka,
mořský vlk v solné krustě,
ryba mořský vlk recepty,
mořský vlk na soli,
recepty na morsky vlk
Suroviny:
mořský vlk,
sůl mořská,
bílek,
voda,
rozmarýn čerstvý,
šťáva citronová
Komentáře (25)
Rebeka má pravdu, díky sněhu se z té soli stane opravdová krusta, která při pečení nepropustí jedinou molekulu chuti a sůl působí na maso rovnoměrně a adresně.
Ale poradil mi zatraceně dobrý recept, kluk jeden rybářská...
Ale Ty máš zasloužený bod, věřím, že to je dobré
Jak Vám závidím ty farmářské trhy, já si nějakou slušnou rybku koupím, jen když jedeme do Makra do Plzně