Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 681 kJ / 163 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 12,26 g | 
| Tuky | 9,41 g | 
| Vláknina | 0,88 g | 
| Cholesterol | 265 mg | 
| Sodík | 140 mg | 
| Sůl | 0,31 g | 
| Sacharidy | 6,83 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Opláchnutou  husokachnu dobře očistíme (obereme všechna brka) a osušíme.
	Krok 2: Dutinu kachny osolíme a vložíme stonky majoránky a zvenku osolíme a okmínujeme.
	Krok 3: Pekáč vymažeme sádlem, přidáme stonky majoránky a vložíme husokachnu prsní částí dolů, podlijeme, přiklopíme a hodinu pečeme na 150°C.
	Krok 4: Pak kachnu otočíme prsní části nahoru, podle potřeby podlijeme, přiklopíme, teplotu v troubě snížíme na 130°C a za občasného podlévání a polévání pečeme cca 3,5-4 hodiny.
	Krok 5: Kachnu naporcujeme, v troubě zvýšíme teplotu na 180°C a 30-40 minut dopékáme dozlatova (na kůrčičku).
	Krok 6: Nádivka: Housku a játra nakrájíme na kostičky. Žloutek oddělíme od bílku, rozšleháme v mléce, osolíme, opepříme, strouhneme oříšek, přidáme nakrájenou housku s játry a promícháme. Z bílku se špetkou soli vyšleháme tuhý sníh a lehce vmícháme do směsi.
	Krok 7: Nádivkou naplníme ze ¾ kůži z husího krku (při větším naplnění hrozí prasknutí) a zhruba v polovině pečení husokachny  přidáme do pekáče. Kůži na užší straně uzavřeme párátkem a po naplnění uzavřeme jehlou na závitky.
Zveřejněno 1. 4. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Husokačka na majoránce a římském kmínu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Y0L9
Moje poznámka
					
				
Husokačka na majoránce a římském kmínu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Y0L9
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 14 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 16 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 18 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 21 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 22 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 18 minutami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 31 minutami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 47 minutami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 10 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 12 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 13 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 13 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 14 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 15 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 15 hodinami
						Tématické fráze:
						
							husokachna recept, 
						
						
							pečená husokachna, 
						
						
							pomalu pečená husokachna, 
						
						
							pečení husokachny, 
						
						
							jak péct husokachnu, 
						
						
							husokacena, 
						
						
							husokacena recept, 
						
						
							recept na husokachnu, 
						
						
							pečená husokachna recept, 
						
						
							husokachna recepty, 
						
						
							pečená husokačena, 
						
						
							recept na husokačenu, 
						
						
							recept husokachna, 
						
						
							jak upéct husokachnu, 
						
						
							husokachna, 
						
						
							husokacena recepty, 
						
						
							pečeme husokachnu, 
						
						
							jak chovat husokachny, 
						
						
							recepty na husokachnu, 
						
						
							jak se peče husokachna
						
					
						Suroviny:
						
							kůže z husího krku, 
						
						
							sůl, 
						
						
							majoránka, 
						
						
							římský kmín mletý, 
						
						
							sádlo, 
						
						
							játra kachní, 
						
						
							vejce, 
						
						
							houska, 
						
						
							mléko, 
						
						
							petrželka hladkolistá, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř bílý mletý, 
						
						
							ořech muškátový
						
					
	
			
	
	
	
	
	
	
	
Komentáře (19)
Jeníčku, nechala bych se pozvat na tuhle husokachničku,zelíčko i knedlíček
bodík dá ti rebíček