Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křepelka pečená s tymiánovou nádivkou

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 674 kJ /
639 kcal
Bílkoviny14,33 g
Tuky50,97 g
Vláknina2,15 g
Cholesterol 387 mg
Sodík 415 mg
Sůl0,96 g
Sacharidy29,72 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Křepelky dobře posolíme a uvnitř naplníme směsí (nádivkou) kterou vyrobíme tak, že na kostičky nakrájený rohlík smícháme s jedním syrovým vejcem, trochou nastrouhaného muškátového oříšku a nasekanou snítkou čerstvého tymiánu. Smícháním nám vznikne středně hustá směs, kterou osolíme a opepříme a malým otvorem plníme do křepelčích břišních dutin. Krok 2: Konce stehen u křepelek svážeme, aby nedošlo k rozpadnutí při pečení. Krok 3: Křepelky zprudka opečeme na trošce másla ze všech stran a přendáme po opečení do malého pekáčku. Krok 4: Podlijeme drůbežím vývarem, přidáme zbytek másla a vložíme do trouby, kde pečeme nejdříve pod pokličkou, dokud křepelky nejsou krásně měkké cca 60 minut a na poslední chvilku cca 15 minut odkryté a přeléváme v krátkých intervalech výpekem, aby křepelky měli zlatavou barvu. Krok 5: Vhodnou přílohou jsou bramborové rösti (hrubě strouhané brambory ve tvaru placky opečené do křupava).

Zveřejněno 3. 4. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p71X

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p71X

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

kvetka24:... děkuji, jsem rád, že se povedlo a chutnalo;-);-);-)

Dneska jsme vařili přesně podle receptu a i křepelky i rösti neměly chybu! :-p
Moc děkuji za recept!

Prudce jedlé foto;-)Jídlo vypadá opravdu velice dobře a věřím,že také výborně chutnalo:-p+:yes:

Krásné foto:yes:. My jsme takhle plnili nádivkou holoubata, když je děda ještě choval. Naštěstí jsme se vždycky najedli nádivky, protože z holoubků byly jenom stehýnka a trochu masíčka na prsou;-):-)) A s tou křepelkou to bude podobné.

Colombo65: 4 kusy celkem 600 g? To museli být vrabci. To ty z Intersparu vypadají moc dobře :yes:

Krása veliká;-):-):yes:

Trochu mi to připomíná můj recept na minikuřátko s gnocchi,které jsem nedávno dělala;-)

zizala:
Lidl mražené 4 ks celkem 600g za 149,-Kč;-)

Colombo65::-O:-O tak to bych si dala říct, v Lidlu byly asi dražší, jenže Interspar je nejblíž v Táboře a možná v Jihlavě :-(

zizala:
Interspar ve slevě ty dvě křepelky 44,-Kč ;-);-);-)

spagetka: :-8:-8:-)) Musíš sledovat letáky ;-) Já jsem křepelky ani perličku nekupovala, šetřím, ale moc mě to lákalo :-p

zizala: no to hlásíš brzo teda :-(;-):-D:-D:-D

Minulý týden měli v Lidlu křepelky a perličky. Vypadá to luxusně :-p

Tématické fráze:
nádivka do křepelek, nadívaná křepelka, nadívané křepelky, recepty z křepelek, jak upéct křepelku, recept na pečenou křepelku, jak upéct křepelky, jak udělat křepelku, pečená perlička recept, priprava krepelek, nadivana krepelka recept, recepty s křepelkami, pečená perlička s nádivkou, peceni krepelek, perlička na divoko, křepelka recept minutka, křepelka-recepty, nadívané křepelky recept, pečená perlička, recept na pečenou perličku

Suroviny:
křepelky, vývar kuřecí, sůl, pepř, tymián, máslo, rohlík, vejce, ořech muškátový

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu