Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Malinovo piškotový dortík

Nenáročné a nepečené moučníky plné ovoce a lahodného krému mají rádi snad všichni. S tímto receptem připravíme dort z piškotů, šlehačkového krému a vrstvy ovoce, které je zalito do želatiny, aby si udrželo svůj tvar a chuť.

Hodnocení receptu je 4,4 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

dashenkaj

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min + doba tuhnutí

30 min (30 min příprava, + doba tuhnutí)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie127 kJ /
30 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 0 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy7,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do dortové formy si vyskládáme piškoty. Krok 2: Vyšleháme šlehačku, přidáme do ní zakysanou smetanu, vanilkový cukr a dosladíme moučkovým cukrem dle chuti. Krok 3: Želatinu připravíme podle návodu a necháme rozpustit. Poté ji vmícháme do šlehačkové směsi, kterou vylijeme na piškoty tak, aby byly všechny potopeny. Krok 4: Necháme ztuhnout a ozdobíme ovocem, které zalijeme červeným želé a opět necháme ztuhnout.

TIP: Želé, agar, želatina - jak pracovat s různými druhy zahušťovadel

Zveřejněno 3. 4. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rX1B

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rX1B

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Nejsem"sladkomil":-))ale tohle bych neodmítla:-p+:yes::-K

mischelinka: ne jen na léto, děláme ho neustále a neomrzí :-);-)

:-pHmm...to bude dobrota na léto:-D:yes:

Bibinka:děkuji moc :-)

vypadá moc pěkně, bodík:-O:-O:-)):yes::yes::-K

Dashenko, vítám tě v naší Topkové rodině jako nového člena a přeji ti, aby se ti tu líbilo. ;-)
Recept si zařaď do kolonky moučníky nepečené, tam kam jsi ho dala by ho nikdo nehledal a byla by to škoda. Dávám ti 2.bod:yes:

kamila: kdepak mám sáčky jen dva :-)

:yes:juj,tak maliny ano,u nás by taky dlouho nevydržel:-))

koukám, že toho červeného želé máš aspoň 4 sáčky...Já dávám raději přednost galaretce, minulý týden ji měli v Lidlu za 7,90,- a je na 1/2 lt vody, je už ochucená s různými příchutěmi. kamila

Tématické fráze:
piškotové dortíky, piškotové dortíčky, piškotový dortík, piškotový dort s malinami, piškotové těsto, recept na piškot s malinami, dortik piskotovy, malinovo smetanový dort, nepečený dort s piškotama a ovocem, piškotový dort s s malinami, piškot s malinami, moučníky z piškotů, dortík z piškotů, recepty s malinami, dortik s malinami, recepty na piškotové moučníky, moučníky s malinami, buchta se zakysanou smetanou a ovocem a želém, malinovopiskotovy dort, nepeceny dortz

Suroviny:
piškoty, šlehačka na šlehání, smetana zakysaná, želatina, cukr vanilkový, cukr moučkový, želé cukrářské, cukr krupice, maliny

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu