Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 315 kJ / 1 031 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 118,72 g |
Tuky | 55,24 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 3,52 g |
Sodík | 753 mg |
Sůl | 1,74 g |
Sacharidy | 14,80 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 19. 4. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Falešná husí játra II
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Y6Vn
Moje poznámka
Falešná husí játra II
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Y6Vn
Nejnovější recepty
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno před 8 hodinami
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno před 11 hodinami
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno před 13 hodinami
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno před 13 hodinami
Odlehčená salámová pomazánka
Přidáno před 13 hodinami
Zapečené brambory s vařenými vejci
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čočka na kyselo
ivankavlastik77 před 19 minutami
Banánová bábovka
Weer8 před 50 minutami
Pomazánka z vepřové konzervy
RabaRoman před 1 hodinou
Povidlové šátečky bez kynutí
Hahan před 1 hodinou
Rajčatový salát s majonézou
Darwin před 1 hodinou
Tatarák z buřtů
Slavista62 před 5 hodinami
Hlávkový salát se škvarečky
Frana74 před 5 hodinami
Královská cukeťačka
trdlo před 6 hodinami
Polévka z růžičkové kapusty s klobáskou
oligarda před 6 hodinami
Zapečené noky s vepřovým masem v hořčičné omáčce
LiborC před 6 hodinami
Tématické fráze:
falešná husí játra,
husí játra,
falešné husí játra,
husí játra recept,
kachní játra v sádle,
husí játra v sádle,
falešná husí paštika,
pečená kachní játra,
husí játra recepty,
falešné kachní játra,
kachní sádlo,
husí sádlo s játry,
falešná kachní játra,
recept na husí játra,
husí speciality,
husí játra se sádlem,
husa recepty pomalé pečení,
husí sádlo,
husi jatra cena,
lokše s husími játry recept
Suroviny:
játra kuřecí,
vejce,
šlehačka,
sádlo vepřové,
sůl,
koření,
sádlo,
strouhanka
Komentáře (39)
A co se týká těch nesmyslů ve starších receptech, tak si nefandi, že jsou jen u rcp ve slovenštině. Našla jsem i u sebe a dokonce i přejmenovaný recept, a také úplně přepsaný. Vůbec se to nepodobalo mému stylu psaní rcptů. Zírala jsem na to jak čerstvě vyoraná myš a nemohla jsem uvěřit. A jen jsem doufala, že to nikdo nevařil. Jednalo se o rybí polévku, kde původně bylo celer, mrkev a petržel v poměru 3:2:1 a v přepisu 3 celery, 2 mrkve a 1 petržel. Nakonec jsem se jen musela smát při představě použitých 3 celerů velkých jak hlava, takže minim. 3 kg!!!
Znovu se chystám na zde tuto maškrtu a vidím vaši otázku.
Je slušné odpovídat celou větou, ale když tak učiním, mohl bych být za sprosťáka
Odpovídám tedy neslušně: Ano.
Prve jsem pekl při vyšší teplotě (podle odkazu chalupnice
Teď jsem dal na vás a zapekl při 150°C a dopékal při 125°C (celkem asi hodinu), + 20´ ve vypnuté troubě. Vo vnútri to malo 80°C a krááásně narůžovělou barvu a konzistenci jako máááslo
Falešná játra jsem podával stylově s falešnými brusinkami a pravou, nefalšovanou Mostardou z třešní. Moc jsme si pochutnali... Opravdu, vážně, fakt!
Asi čtvrtinu jater jsem nemlel, ale pouze nahrubo posekal.
(výměna obrázku)
Na srnce mám 2 formy ... Jedna špatně těsní... Při pečení těsta to nevadí, ale zde mi polovina sádla zdrhla; Na nedělní předkrm upeču zítra v tý druhý formě
Paní casinové chutnalo a říkala, prý je to hotové foie gras
MAKRONKY po focení neříkaly nic, ale patrně jim taky chutnalo, protože mi nenechaly ani zbla
Přesně podle rcp (+ 3KL Vegety) 175°C
Uvidíme, zítra ochutnáme...
Každopádne, také pekné ako Mirka, som to nemala nikdy. A myslím, že časť pečienky nechala na hrubšie pomleté, alebo len posekané.
Možno pri prepisovaní z webu na web došlo k omylu, možno som ja niečo v postupe pokazila. Myslím, že väčšina z nás skúša novinky najradšej od nejakého "osvedčeného" autora. Preto som pri vkladaní ja mala malú dušičku.
Želám Ti samé úspešné pokusy v kuchyni!
Ďakujem za záujem a želám príjemný zvyšok dňa.
A výrok mužovej mamky hovorí za všetko...preto som ozaj rada!
Ak si spravíme lokše - placky na sucho pečené na platni (zo zemiakového cesta), tie omastíme masťou, natrieme týmito játry, k tomu kyslá kapusta, feferónka, uhorka, pohárik burčiaku - máme špecialitu (teda napodobneninu) z okolia Bratislavy, Malé Karpaty, vinárska oblasť známa na jeseň husacími hodami. Kája Mařík by určite povedal, kam to ide hneď...
Mirčo, je to na Tebe, čo tam pridáš, ja by som nepridávala určite nič, kvôli tej ilúzii husacej pečienky. Teplota asi tak 180 - 200 stupňov, nepoviem, Ti presne...sleduj trúbu...Ja "játra" chystám práve na rodinné akcie, keď nás je viac. Zásadne nerobím chlebíčky a studené misy. Dopredu si nachystám napr. toto, (vyklopené z bábovkovej formy vyzerá ozaj efektne), hubový nákyp, šalát z cizrny, pečený cibuľový, kapustový, šopský a pod. Potom iba upečiem čerstvé rohíky a bulky a teraz už aj zelňáčky.
Václave, odskúšaj! Finančne to nie je nákladné. A Tvoje velebenie by veľmi pohladilo moje ego...