Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 325 kJ / 2 946 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 30,08 g |
Tuky | 159,45 g |
Vláknina | 14,70 g |
Cholesterol | 178 mg |
Sodík | 286 mg |
Sůl | 0,68 g |
Sacharidy | 301,65 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ledová čokoládová terina:
Čokolády postupně rozpustíme ve vodní lázni a smícháme s horkou smetanou a likéry v uvedených množstvích.
Začneme hořkou čokoládou a nalijeme jí do připravené formy o rozměrech 10 x 30 cm, kterou jsme vyložili papírem na pečení nebo potravinářskou fólií a dáme ztuhnout do lednice asi na hodinu a půl.
Potom stejným způsobem připravíme bílou a nakonec mléčnou čokoládu (vrstvíme je na sebe). Dáme na noc do mrazáku a druhý den krájíme terinu nožem, který namáčíme do horké vody. Krok 2: Jablkové pyré:
Ve vodě rozpustíme cukr, přidáme máslo a skořici. Oloupaná a rozčtvrcená jablka bez jádřinců dáme na plech, podlijeme ochucenou vodou a pečeme asi 20 minut v předehřáté troubě na 180°C do měkka. Potom jablka vybereme, dáme do mixéru, přidáme víno, limetovou šťávu a vše společně důkladně rozmixujeme.
Čokolády postupně rozpustíme ve vodní lázni a smícháme s horkou smetanou a likéry v uvedených množstvích.
Začneme hořkou čokoládou a nalijeme jí do připravené formy o rozměrech 10 x 30 cm, kterou jsme vyložili papírem na pečení nebo potravinářskou fólií a dáme ztuhnout do lednice asi na hodinu a půl.
Potom stejným způsobem připravíme bílou a nakonec mléčnou čokoládu (vrstvíme je na sebe). Dáme na noc do mrazáku a druhý den krájíme terinu nožem, který namáčíme do horké vody. Krok 2: Jablkové pyré:
Ve vodě rozpustíme cukr, přidáme máslo a skořici. Oloupaná a rozčtvrcená jablka bez jádřinců dáme na plech, podlijeme ochucenou vodou a pečeme asi 20 minut v předehřáté troubě na 180°C do měkka. Potom jablka vybereme, dáme do mixéru, přidáme víno, limetovou šťávu a vše společně důkladně rozmixujeme.
Zveřejněno 5. 4. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ledová čokoládová terina s jablkovým pyré
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Zp12
Moje poznámka
Ledová čokoládová terina s jablkovým pyré
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Zp12
Nejnovější recepty
Placičky z tresky a hrášku
Přidáno před 2 hodinami
Hermelín zapečený v zelenině
Přidáno před 12 hodinami
Koláčky s hruškovými povidly
Přidáno před 12 hodinami
Cuketová buchta s čokoládou Margot
Přidáno před 12 hodinami
Nepečená roláda s kiwi
Přidáno před 12 hodinami
Jemná buchta s mletým mákem
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Buchta z jogurtu
husarikovalenka před 23 minutami
Těstovinový salát s tuňákem a vejcem
Lucie1001 před 25 minutami
Hrášková polévka podle Pohlreicha
Verunka 81 před 33 minutami
Salát Coleslaw
bublinka.1 před 1 hodinou
Kuřecí plátky v bylinkové omáčce
RomanaMonika před 1 hodinou
Bublanina II
Frana74 před 3 hodinami
Řezy se zakyskou
Koffi před 4 hodinami
Bábovka...
Marcela0123 před 4 hodinami
Plovdivské maso
Barunka1 před 5 hodinami
Pohanková pomazánka se sušenými rajčaty a pažitkou
Lucille před 6 hodinami
Tématické fráze:
terina recept,
terina,
recept terina,
co je terina,
recept na sladkou terinu,
sladka terina,
vepřová terina recept,
forma na terinu,
co je to terina,
recept na terinu,
recepty jaroslava žídka,
recepty na teriny,
terina s bilou čokoladou,
čokoládové piré,
recepty terina,
jablkove pyre,
mražené jablkové pyré,
irský krém baylies,
nugatova terina,
formy na teriny
Suroviny:
čokoláda hořká,
smetana,
likér kahlúa,
čokoláda bílá,
smetana,
malibu,
čokoláda mléčná,
smetana,
likér,
cukr,
voda,
máslo,
skořice celá,
jablko zelené,
víno bílé,
šťáva limetková
Komentáře (16)