Jahodové nic se špaldovým korpusem
Variant na osvěžující jahodový moučník je nespočet. Tento recept přináší dort, který má základní korpus pečený ze špaldové mouky, která je bohatější na živiny a vlákninu. Na něm pak leží tvarohový krém posetý kousky čerstvých jahod.
Suroviny pro 1 kus
dortová forma o průměru 26 cm
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 14 995 kJ / 3 584 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 145,33 g |
| Tuky | 155,00 g |
| Vláknina | 25,46 g |
| Cholesterol | 1,62 g |
| Sodík | 801 mg |
| Sůl | 1,52 g |
| Sacharidy | 389,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z ingrediencí na těsto vypracujeme hladké těsto, zabalíme do potravinové fólie nebo sáčku a dáme do lednice.
Krok 2: Mezitím připravíme krém. Oddělíme žloutky od bílků. Ze žloutků, tvarohu, jogurtu (či kysané smetany) a cukru vymícháme hladký krém, do kterého postupně přidáváme pudinkové prášky. Z bílků vyšleháme pevný sníh a lehce jej přimícháme do tvarohového krému.
Krok 3: Vychlazené těsto vyndáme z lednice a vyválíme z něj placku velikosti dortové formy. Její dno vysteleme papírem na pečení a boky mázneme máslem.
Krok 4: Troubu včas rozpálíme na 160 °C. Těsto přemístíme do formy a prsty vmačkáme po dně a trochu vytvoříme i okraje do výšky.
Krok 5: Na korpus natřeme tvarohový krém, uhladíme a dáme péct. Po 20 minutách zakryjeme dort alobalem nebo pečicím papírem, teplotu snížíme na 150 °C a dopečeme. Trvá to 40-50 minut. Uděláme špejlovou zkoušku, je-li dřívko suché, máme hotovo.
Krok 6: Dort vyjmeme z trouby a necháme zcela vychladnout.
Krok 7: Poté pokryjeme jahodami. Želé připravíme dle návodu na obalu a jahody jím přelijeme. A zase čekáme, až želé ztuhne. Pak už můžeme servírovat.
Zveřejněno 31. 3. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jahodové nic se špaldovým korpusem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mG4A
Moje poznámka
Jahodové nic se špaldovým korpusem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mG4A
Nejnovější recepty
Kakaové pusinky
Přidáno před 54 minutami
Linecké cukroví s mandlemi
Přidáno před 1 hodinou
Vánoční nepečená roláda podle Kamily Nývltové
Přidáno před 3 hodinami
Domácí arašídový nugát
Přidáno před 4 hodinami
Vánoční vaječný likér
Přidáno před 11 hodinami
Datlové měsíční koláčky (Mooncake)
Přidáno před 12 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ovesné banánové sušenky
Panova před 13 minutami
Bezlepkové linecké
Hankali před 15 minutami
Květákový mozeček s bramborami z jedné pánve
monyss před 48 minutami
Nejlepší vyprošťovací česnečka
BronislavaP před 51 minutami
Vánočka III
IvaBrabi před 1 hodinou
Tradiční kynutá vánočka
lenkadra před 2 hodinami
Vánočka II
JajkaP před 3 hodinami
Houskové knedlíky z prášku do pečiva
chatrca před 5 hodinami
Rychlá rajská omáčka
MichalP před 12 hodinami
Vajíčka z trouby
Sahula před 13 hodinami
Tématické fráze:
jahodove nic,
korpus ze špaldové mouky,
jahodový dort s korpusem,
čím nahradit polohrubou mouku,
piškotové těsto ze špaldové mouky,
jahodový dort ze špaldové mouky,
spaldovy dort,
dort ze špaldové mouky,
špaldová mouka jahody tvaroh recept nic,
špaldový korpus na dort,
špaldovy piskotovy korpus,
čím nahradit špaldovou mouku,
nic,
recepty za nic,
dorty s korpusem,
jahodový piškotový dort z celozrnné mouky,
recepty s korpusem,
dr oetker bezove rezy,
jahoda mouka špalda recept,
recept s korpusem
Suroviny:
mouka špaldová hrubá,
máslo,
cukr hnědý,
žloutek,
tvaroh,
jogurt,
vejce,
cukr moučkový,
pudink vanilkový,
jahody čerstvé,
želé dortové
Komentáře (93)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Moc děkuji za recept.
moc děkuju za obrázky
Irrena: Irísku, tak to nevím
Rebi dá se použít puding Dr.Oetker bez vaření, nebo jen obyčejny a nevařit ho?????
takže mě nebudeš bít a nadávat mi