Postup přípravy
Krok 1: Na kostičky nakrájenou slaninu na brutvanu (plech s vyšším okrajem) vyškvaříme, přidáme cibuli, zarestujeme do sklovata a přidáme najemno nakrájené zelí, na nudličky nakrájenou šunku s čabajkou, opepříme, okmínujeme, promícháme, vložíme do rozpálené trouby na 250°C a hodinu za občasného promíchání zapékáme. Dosolíme podle potřeby až nyní, já jsem to posolil před vložením do trouby a směs byla lehce přesolená.
Krok 2: Oloupané brambory nakrájíme na kostičky, v mixeru rozmixujeme, přelijeme do misky, osolíme, přidáme vajíčko, mouku, promícháme, vyzkoušíme v osolené vařící vodě, zda se halušky nerozvařují (pokud ano, přidáme mouku) a přes "haluškovač" protlačujeme do vroucí vody. Vařečkou podvihneme od dna a až halušky vyplavou, necháme 3-5 minut provařit, scedíme a propláchneme teplou vodou.
Krok 3: Ihned smícháme halušky se směsí ze zelí a podáváme.
Zveřejněno 28. 4. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pavliny halušky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3lOM
Moje poznámka
Pavliny halušky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3lOM
Nejnovější recepty
Kuskus s dušeným květákem, kapií a žampiony
Přidáno před 3 hodinami
Meruňkové knedlíky plněné oříškovým máslem, citrónový sorbet
Přidáno před 13 hodinami
Švestkový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 15 hodinami
Pikantní polévka z červené čočky s mrkví a kurkumou
Přidáno před 16 hodinami
Pohár s ostružinami a tvarohovo-smetanovým krémem
Přidáno před 16 hodinami
Piškotové řezy s krémem a ovocem
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dobrá frankfurtská polévka
volvac@seznam.cz před 35 minutami
Rybízová marmeláda do 10 minut
douver před 2 hodinami
Cuketová topinková směs
douver před 2 hodinami
Vepřová bratislavská plec
Nikuuus před 12 hodinami
Drobenkový koláč s pudinkem
Petik05 před 12 hodinami
Jednoduché bramborové placičky
KnedlesVajcama před 12 hodinami
Vláčný makovec-makovník
kejtinkaa před 14 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
kejtinkaa před 14 hodinami
Broskvová hrníčková buchta
Jitkazmecka před 15 hodinami
Tématické fráze:
halušky,
halusky se zelim,
halusky recept,
halušky se zelím a uzeným masem recept,
halusky se zelim a uzenym recept,
recept halušky,
recepty halušky,
halušky z hladké mouky,
jak udělat halušky,
bramborové halušky recept,
halusky se zelim a uzenym,
domaci halusky recept,
halusky z mouky,
halušky videorecept,
recept na halušky se zelím,
haluškovač,
top recepty halušky,
halušky se zelím a uzeným videorecept,
halušky s kyselým zelím,
přesolené zelí
Suroviny:
zelí hlávkové,
slanina uzená,
šunka,
čabajka,
cibule,
sůl,
kmín drcený,
pepř,
brambory,
mouka hladká,
vejce,
sůl
Komentáře (31)
Moje prsty ti děkují za nápad brambory mixovat. Vždycky jsem si totiž aspoň jeden ustrouhla.
Kmín nemusím, tak jsem jen opepřila a solit to chce opravdu na konec a hodně opatrně.
Na 1 vajíčko dávám zhruba 5-6 středních brambor. Postupně pak přidávej hladkou mouku až vznikne středně husté těsto. Pak vyzkoušej z prkénka vhodit mokrým nožem několik halušek. Pokud se budou rozvařovat, musíš přidat mouky, promíchat a opět odzkoušet.