Suroviny
Porce: ...podle toho do jak velkých sklenic zavaříte...
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 037 kJ / 726 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 1,50 g |
| Tuky | 8,00 g |
| Vláknina | 1,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 6,71 g |
| Sůl | 16,75 g |
| Sacharidy | 161,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Svaříme vodu s cukrem, octem a solí.
Krok 2: Odebereme trochu nálevu, vychladíme, rozmícháme v něm hořčici, přilejeme ke zbytku a znovu převaříme.
Krok 3: Tímto nálevem zaléváme buď celé malé okurky, nebo výborné jsou ty veliké, co zůstanou omylem na záhonku, rozřízlé podélně na čtvrtky.
Krok 4: Do každé skleničky dáme snítku kopru a stroužek česneku.
Krok 5: Nakonec necháme 20 minut při 80 stupních sterilovat.
Zveřejněno 14. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Okurky v hořčicové marinádě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Wn5g
Moje poznámka
Okurky v hořčicové marinádě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Wn5g
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 6 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno 24. 12. 2025 19:52:50
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šťouchaná buchta
Anickamanicka před 5 hodinami
Pomalu pečený králík s tymiánem
Antusa před 6 hodinami
Vrstvený salát
Haname před 8 hodinami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 9 hodinami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 11 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 12 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 12 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 12 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 13 hodinami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 13 hodinami
Tématické fráze:
sterilizace okurek,
sterilizované okurky,
sterilizování okůrek,
recept na okurky,
recepty na okurky,
okurky,
jak dlouho sterilovat okurky,
jak dlouho sterilizovat okurky,
čočkofazole,
jak udělat kvašáky,
jak sterilovat okurky,
okurky jinak,
okurky recepty,
sterilizování okurek v troubě,
koupím okurky,
recepty okurky,
sterilizace okurek v troubě,
recept na kvašáky,
sterilizovane okurky recept,
okurky naložené v hořčici
Suroviny:
okurky sterilované,
voda,
cukr,
ocet,
sůl,
hořčice plnotučná,
kopr,
česnek
Komentáře (56)
Jinak já to taky vyzkouším, ne na všech, ale abych prostě vyzkoušela, jestli nám bude chutnat
Letos manžel koupil okurky takové kráné 5-7mm velké,tak jsem dělala celé a z těch větších jsou podélné řezy
Bodík šel už minule,škoda,že nelze bodovat vícekrát
Chuť týchto uhoriek je veľmi dobrá! Takže, ak začnem onedlho zavárať, určite aj tieto.