Suroviny pro 3
3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 774 kJ / 2 097 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 144,39 g |
Tuky | 32,30 g |
Vláknina | 23,65 g |
Cholesterol | 609 mg |
Sodík | 704 mg |
Sůl | 1,51 g |
Sacharidy | 273,65 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na oleji poprazime nakrajanu cibulu a pridame mlete maso, orestujeme, trosku osolime a okorenime, pridame mletu skoricu, nechame podusit 10 minut, pridame podrvene paradajky, premiesame a podlejeme vinom, pridame nasekanu petrzlenovu vniatku, bujon a prelisujeme cesnak. Za podlievania bielym vinom dusime kym maso nebude makke.
Krok 2: Pripravime si besamel: v hlbsom kastroliku si rozpustime dobre dve lyzice masla, pridame k nemu cca 5 pl hladkej muky, tak aby pobrala uplne vsetko maslo , prilejeme mlieko a na plameni slahame metlickou, aby sa nam muka s maslom pekne rozisla v mlieku, miesame do zhustnutia...zmes by mala mat konzistenciu priblizne ako uvareny puding. Do besamelu zamiesame muskatovy oriesok a podla chuti osolime. Nechame ho na chladnejsom mieste chladnut aspon 10 min.
Krok 3: Podla navodu na obale uvarime makarony, scedime a do horucich dame orech masla. nechame pod pokrievkou rozpustit a poriadne premiesame.
Krok 4: Zapekaciu misu dokladne vymazeme maslom. na spodok dame vrstvu makaronov, presypeme struhanym syrom, vylejeme masovu zmes, presypeme struhanym syrom a nakoniec pride druha polovica makaranov, presypeme struhanym syrom. Do prechladnuteho besamelu vklepneme cele vajce a vymiesame. Besamel navrstvime na makaranoy a potrasieme misou aby sa ulezal.
Krok 5: Dame zapiect do rury cca 40 min na 180°C. Krajajte az po vychladnuti, kocky budu krasne uhladne.
Zveřejněno 27. 1. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Řecké pastitsio
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NL4m
Moje poznámka
Řecké pastitsio
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NL4m
Nejnovější recepty
Stříkaná roláda s ovocem
Přidáno před 1 hodinou
Chlupaté knedlíky z cukety
Přidáno před 23 hodinami
Restovaná směs lilků se zeleninou
Přidáno 15. 7. 2025 06:30:35
Nepečený jahodový dortík
Přidáno 15. 7. 2025 05:01:01
Vrabec moravskočeský
Přidáno 14. 7. 2025 14:54:25
Rybíz jako brusinky podle Petry Burianové
Přidáno 14. 7. 2025 06:30:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Langoše z jogurtu
Pavel932 před 4 minutami
Klasický jablečný štrúdl
Pavel932 před 5 minutami
Kynuté houskové knedlíky v páře
Pavel932 před 18 minutami
Jarní cibulková
Fitulka před 1 hodinou
Vaňkova česnečka
Fitulka před 1 hodinou
Zapečené brambory s krkovicí podle Pepy Nemravy
Beatriz před 3 hodinami
Krkovička na hříbkách v papiňáku, zjemněná smetanou
Sahula před 10 hodinami
Vepřová plec na houbách a na smetaně
Sahula před 10 hodinami
Lenčiny zapečené cuketové lodičky
Helen.salemiynah před 11 hodinami
Toustový chleba z pekárny
Hagne před 13 hodinami
Tématické fráze:
řecké recepty,
pastitsio,
řecké pastitsio,
pastitsio recept,
řecké mleté maso,
recka kucharka,
pastichio recept,
řecké recepty z mletého masa,
řecké maso,
recept pastitsio,
pastitdio,
řecku mleté maso recepty,
recke pasticio recept,
pasticio recept,
řecký bešamel,
řecké maso recept,
recept na pastitsio,
recepty pastitsio,
bešamel návod,
grecke recepty
Suroviny:
maso hovězí mleté,
těstoviny makaróny,
protlak rajčatový,
sýr strouhaný,
víno bílé,
máslo,
cibule,
česnek,
bujón,
nať petrželová,
ořech muškátový strouhaný,
skořice mletá,
sůl,
pepř,
mléko,
mouka hladká,
vejce
Komentáře (20)
Děkuji moc