Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Salát z čerstvého chřestu

Tento jednoduchý, osvěžující a lehký salát se skvěle hodí například jako zeleninová příloha k hlavnímu chodu. Krátce uvařený křupavý chřest zalijeme jednoduchou omáčkou ochucenou hořčicí a citronovou šťávou.

Hodnocení receptu je 4,9 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 15 min

20 min (5 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 804 kJ /
431 kcal
Bílkoviny9,73 g
Tuky31,64 g
Vláknina24,90 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 105 mg
Sůl0,28 g
Sacharidy20,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Chřest umyjeme, oloupeme, nakrájíme na několikacentimetrové dílky a vaříme 10-15 minut v osolené vodě. Krok 2: Cibuli nasekáme na drobno a smícháme s olejem, hořčicí, citronovou šťávou a solí. Krok 3: Scezený a vychlazený chřest zalijeme omáčkou a dáme do lednice.

TIP: Který chřest je lepší, bílý nebo zelený?

Zveřejněno 26. 4. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BQDQ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BQDQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (30)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

:-p to bude zase dobrota :yes::yes::yes:;-)

Petra Ku.: Super!! Díky, Peťko!!:-p

Jani, včera jsem velice výhodně nakoupila chřest a tak jsem se dneska pustila do výroby podle tebe. Měla jsem akorát menší změnu - neměla jsem petrželku, tak jsem dala pažitku, a místo obyč hořčice jsem dala francouzskou. Je to osvěžující, lehký salát. Já ho použila jako doplněk k mému dnešnímu obědu :yes:

Krasny salatek, urcite by mi chutnal..:yes::yes:

jarka skrobakova: díky moc;-)

Jani salátek vypadá mooooc dobře, vyzkouším:yes::yes::yes::-K:-p

Taky vyzkouším, láká mě ta jednoduchost..:-p:yes:

1974andrea: tak to jsem ráda;-). Pro mne to byla nová surovina, kterou jsem před tím neochutnala. taky mi to moc chutnalo:-p

Jana Remkova:Teď jsem ho vytáhla ledovej z lednice a je moc dobrej:-p

1974andrea: Díky moc!!! A chutnal ti??

Jana Remkova:Jani, jelikož jsem měla doma poslední zbytky chřestu, udělala jsem si tento salát a je moc dobrý. Přidávám ti důkaz a bodík:yes:

krásný salát:yes: ten si udělám:-p;-):-K

suslajda: díky moc, já taky:-8

;-)Jani já děkuji tobě za výborný salát moc jsem si pochutnala:-8:-8

suslajda: Díky!! Super:-)

;-)bodík už jsem dala dneska jsem měla k obědu výborný salátek přidávám foto:yes::yes:dala jsem červenou cibuli:-*

Včera měli chřest v Kauflandu za 24,- :yes:+

Včera měli bílý chřest v Lidlu za 40,-Kč;-)

Holky, měli by ho mít, už se objevuje;-)

jirijane: Včera neměli, tak jedině ode dneška, dík za tip, vyrazím ;-)

spagetka:chřest mají za slušnou cenu v Kauflandu;-)

;-)pěkný salátek jak koupím chřest tak jdu do něj:-*:yes::yes:+5

No, si představ, že u nás ho měli. Ještě se to mělo posypat uvařeným vejcem, jenže já jsem si ho zapoměla uvařit, tak jsem ho do surovin ani nepsala. Kdysi jsme to hodně dělávali v restauraci a zákazníkům moc chutnal.;-)

Po chřestu se dívám, zatím k nám nedorazil, ale už se na něj těším. Tohle vypadá chutně a pro diabetiky jak dělané :-p:yes:

Tématické fráze:
salat z chřestu, chřest sálát, chřest recepty, chřest recepty salát, chrest recept salát, salat s chřestu, recepty z chřestu, chrest salat recept, salát z bílého chřestu, salát chřest, chřest salaty, chrestova kura, chrestova pomazanka, chřest salat recepty, salát z chřestu recepty, salat chrest a kure, saláty recepty chřest, recepty chřest salát, carstvy chrest-recepty, recept chřest salát

Suroviny:
chřest, hořčice, cibule, petrželka zelená, olej, šťáva citronová, sůl

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu