Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ředkvičkový salát s pampeliškovými lístky

Kombinace nahořklých lístků pampelišky, ředkviček a jablečného octa musíte vyzkoušet! Jen tak k nim získáte vřelý vztah. Stojí za to salát připravit. Chuť jeho surovin je neotřelá a skvěle ladící.

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie528 kJ /
126 kcal
Bílkoviny9,34 g
Tuky7,56 g
Vláknina2,42 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 110 mg
Sůl0,24 g
Sacharidy4,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ředkvičky důkladně omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Lístky pampelišky omyjeme a osušíme. Krok 2: Na zálivku smícháme ocet, cukr a rozředíme trochou vody. Krok 3: Ředkvičky a lístky pampelišky mírně osolíme, opepříme a promícháme se zálivkou. Krok 4: Na talířích dozdobíme vejcem.

TIP: Pampelišky v jarní kuchyni

Zveřejněno 10. 5. 2012

Poznámka autorky maris

Vím, že každý nemá možnost si ocet v Ikea zakoupit, ale jablečný ocet není problém sehnat.

Upozorňuji, že lístky pampelišek jsou nahořklé a nemusí chutnat všem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j5QP

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j5QP

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

:-)<3:yes::yes: jednoduchý a moc dobrý salátek :-K

profi foto:yes::yes: prostě dokonalost sama:-8:-):yes:

Zdena z JM: dobrý nápad s tím čerstvým špenátem;-):-):yes:

:yes::yes::-))krásné foto:-K:yes:

Hezké, jemné, fota krásná a ocet je opravdu z Ikey, dělám vedle, vidíš a nevím o něm, juknu:-K;-):yes:

Mne by asi hořkost nevadila,salátek bych ochutnala,ale pampelišky nemám;-)zahrádku taky né,takže nic nebude;-)receptík se mi líbí;-):yes:

Nadja:Naděnko,zahrádku nemám,jen takový malý plivaneček za paneláčkem:-)3ks stromečkového červeného rybízu a mezitím postrkaný libeček a pažitku(já bez zeleného nemůžu v kuchyni fungovat):-)Ale za radu moc děkuji-určitě ostatní,co mají možnost využijí:yes::yes:
Eli s tou rukolou jsem na tom stejně:-/Škoda,ono je to nejen zdravé,ale také to moc hezky vypadá,když jsou ty lístečky v kombinaci s jídlem hezky naservírované:yes:
Zdeni z JM-to máš opravdu dobrý nápad:-!Díky:-K
Maruško-promiň mi to odbočení od Tvého receptíku:-KChtěla jsem jen poděkovat za rady;-)

Já si vzpomínám, že když jsme měli u babičky králíky, strašně jim chutnalo mlíčí (říká se tak listům pampelišek, že jo?), tak jsem ho toužila ochutnat taky.:-D No a opravdu mi nechutnalo, bylo hořké. Možná i proto jsem nepřišla na chuť rukole a spol.

Pro mě nic, ale ta prezentace a fotky jsou nádherné.:-K:-K

Anna Kocikova: Aničko, máš-li zahrádku, zkus mladé rostlinky přikrýt na nějakou dobu květináčem nebo něčím tmavým, aby lístky nezezelenaly - hořkost je pak přijatelná. Je to totéž jako s čekankou.
Maris :yes:

Zkuste místo pampelišky mladé lístky špenátu.Přidávám je do různých zeleninových i těstovinových salátů a je to výborné.

Hm, ten ocet je velmi zajímavý, sehnalas kde? Jooo Ikea, už čtu.
Jinak mě právě ta nahořklá chuť sedí:-D ;-):-p :yes:

Anna Kocikova: Aničko děkuju:-), já jsem na tu hořkost raději upozornila;-)

Právě ta hořkost mi na těch lístcích vadí:-SAle naaranžované je to velice krásně:-K:-K+1:yes:S tou chutí je to můj problém;-):-D

Tématické fráze:
salát z ředkvičkových listů, salát z listů ředkviček, ředkvičkový salát, recept na ředkvičkový salát, salát z ředkvičkového listí, špenát ze ředkvičkového listí, listy z ředkviček salát recept, hořkost ředkvičky, lístky redkvicek recept, salát z mladých pampelišek, listky ředkviček, lístky řekviček, redkvičkový salát se špenátem, salát listy z ředkviček, svazek pampelišek, pampeliškový salát s ředkvičkami, ředkvičkový salát s rukolou, ředkvičkový salát jamine

Suroviny:
ředkvičky, vejce, ocet jablečný, cukr, sůl, pepř bílý mletý

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu