Kuře nebo králík na paprice
Pokud chcete uvařit jednoduchý levný oběd, je pro vás kuře na paprice správnou volbou. Při přípravě můžete použít i části drůbeže, které se nehodí na pečení, například masité kuřecí kostry, přední stehna a křídla, u králíka zase přední běhy, hrudník a hřbet.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 411 kJ / 337 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,55 g |
Tuky | 28,33 g |
Vláknina | 5,22 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 8 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 16,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. V hrnci nebo ve větší pánvi rozehřejeme olej. Vsypeme cibuli a smažíme, dokud nezesklovatí.
Krok 2: Pak do pánve přidáme nové koření, jalovec a bobkové listy. Zasypeme mletou paprikou, promícháme a zalijeme trochou vody.
Krok 3: Základ asi 5 minut povaříme. Potom vložíme maso, přilijeme ještě asi 1-1,5 l vody, a pod pokličkou dusíme doměkka. Měkké maso vyndáme na talířek a obereme.
Krok 4: V misce prošleháme zakysanou smetanu se smetanou na vaření a jednou naběračkou omáčky.
Krok 5: Směs vlijeme do omáčky, krátce povaříme a nakonec omáčku zahustíme jíškami.
Krok 6: Když je omáčka zahuštěná, vrátíme do ní maso. Podle potřeby ji dochutíme solí, polévkovým kořením a citronovou šťávou.
Zveřejněno 23. 3. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuře nebo králík na paprice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Kjn
Moje poznámka
Kuře nebo králík na paprice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Kjn
Nejnovější recepty
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 5 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 20 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 20 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 20 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 21 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Barevný guláš - neguláš
Jan Nemec před 3 minutami
Srbská fazolová polévka s koprem
pavlina.simr před 1 hodinou
Hadrová polévka našich babiček
VeraHajany před 1 hodinou
Klasická bramboračka
Danakoukolova před 5 hodinami
Kedlubnové zelí
Merylas před 6 hodinami
Domácí rohlíky jako z pekárny
novakovajanna před 7 hodinami
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 22 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 23 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova 15. 6. 2025 13:09
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik 15. 6. 2025 11:41
Tématické fráze:
králík recepty,
kuře recepty,
recepty z králíka,
kuře,
recepty králík,
králík na smetaně recept,
recepty kuře,
recepty na kralika,
recept na králíká,
kuře na smetaně recept,
vareni cz,
recept kralik,
na paprice,
králík recept,
recepty na kuře,
maminčiny recepty cz,
králík na smetane,
recept na kuře,
recepty cz,
recept kuře
Suroviny:
maso kuřecí,
olej,
cibule,
koření nové koření,
jalovec,
bobkový list,
paprika sušená sladká,
smetana zakysaná,
smetana na vaření,
jíška světlá instantní,
jíška tmavá instantní,
sůl,
koření polévkové,
šťáva citronová
Komentáře (40)
plně souhlasím..kdo neumí jíšku udělat apřidává magi, a bujony..to jsou pro mě packalové a né kuchaři.