Piškotová roláda s kokosem
Lehkou piškotovou roládu promazanou marmeládou a máslovým krémem znaly už naše babičky. Jednoduchou přípravu zvládne každý a když hotovou roládu obalíte v nastrouhaném kokosu, bude nejen voňavá, ale také krásná na pohled.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 214 kJ / 2 680 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 67,30 g |
Tuky | 209,85 g |
Vláknina | 1,65 g |
Cholesterol | 1,84 g |
Sodík | 702 mg |
Sůl | 1,55 g |
Sacharidy | 129,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Piškot:
Do nádoby, ve které budeme šlehat, dáme vejce, cukr a šleháme asi 15 minut do zhoustnutí. Lehce vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva, dobře spojíme a vytvořené těsto stejnoměrně rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. Krok 2: Dáme do předehřáté trouby a na 180 °C a pečeme do zrůžovění, asi 10 minut. Zkusíme špejlí, zda je piškot upečený. Po vytažení z trouby necháme piškot vychladit. Krok 3: Krém:
300 ml mléka uvedeme do varu, přidáme vanilkový cukr a ve zbytku mléka rozmíchaný škrob. Za stálého míchání uvaříme hustou kaši, necháme vychladit a občas promícháme. Krok 4: Máslo rozšleháme a po částech přidáváme vychladlý škrob. Dobře vyšleháme, podle chuti přidáme cukr a aroma. Máslo i kaše musí mít stejnou pokojovou teplotu, aby se krém nesrazil. Krok 5: Vychladlý piškot potřeme marmeládou a krémem (trochu krému necháme na potření povrchu). Pomocí papíru roládu srolujeme a zároveň papír stahujeme z piškotu dolů. Krok 6: Povrch potřeme zbylým krémem a obsypeme kokosem. Necháme ztuhnout a krájíme libovolně široké řezy.
Do nádoby, ve které budeme šlehat, dáme vejce, cukr a šleháme asi 15 minut do zhoustnutí. Lehce vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva, dobře spojíme a vytvořené těsto stejnoměrně rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. Krok 2: Dáme do předehřáté trouby a na 180 °C a pečeme do zrůžovění, asi 10 minut. Zkusíme špejlí, zda je piškot upečený. Po vytažení z trouby necháme piškot vychladit. Krok 3: Krém:
300 ml mléka uvedeme do varu, přidáme vanilkový cukr a ve zbytku mléka rozmíchaný škrob. Za stálého míchání uvaříme hustou kaši, necháme vychladit a občas promícháme. Krok 4: Máslo rozšleháme a po částech přidáváme vychladlý škrob. Dobře vyšleháme, podle chuti přidáme cukr a aroma. Máslo i kaše musí mít stejnou pokojovou teplotu, aby se krém nesrazil. Krok 5: Vychladlý piškot potřeme marmeládou a krémem (trochu krému necháme na potření povrchu). Pomocí papíru roládu srolujeme a zároveň papír stahujeme z piškotu dolů. Krok 6: Povrch potřeme zbylým krémem a obsypeme kokosem. Necháme ztuhnout a krájíme libovolně široké řezy.
Zveřejněno 22. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Piškotová roláda s kokosem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2WPj
Moje poznámka
Piškotová roláda s kokosem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2WPj
Nejnovější recepty
Čokoládové muffiny
Přidáno před 17 hodinami
Kinder mléčný řez se šlehačkou a kondenzovaným mlékem
Přidáno 11. 5. 2025 06:11
Sýrová tortilla à la garlic bread
Přidáno 11. 5. 2025 05:00
Toast s vajíčkem a anglickou slaninou
Přidáno 10. 5. 2025 21:05
Brokolicový chlebíček s cottagem
Přidáno 10. 5. 2025 18:39
Linecké sušenky s čarodějnickým tématem
Přidáno 10. 5. 2025 17:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nadýchaný hrnečkový perník
Mamka1137 před 15 minutami
Pesto z medvědího česneku
MartaStehlikova před 10 hodinami
Hrachová polévka II.
Kajkajak před 10 hodinami
Jelení kostky na pepři z pomalého hrnce
LenkaHor před 11 hodinami
Makovec s povidly a pomerančem
Ilias před 11 hodinami
Pudinkovo-tvarohové polštářky
poirotka před 12 hodinami
Boloňská omáčka
poirotka před 12 hodinami
Zeleninová polévka vařená opačně
poirotka před 12 hodinami
Rychlá meruňková buchta
petra.tumova před 12 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Knota před 12 hodinami
Tématické fráze:
piškotová roláda,
kokosova rolada,
kokosová roláda s marmeládou,
piškotová kokosová roláda,
piškotová roláda kokosová,
piškotová roláda recept,
kokosova rolada recept,
jednoduchá kokosová roláda,
kokosová roláda z piškotů,
kokosová piškotová roláda,
piskotove rolady,
dobrá piškotová roláda,
hrníčková piškotová roláda,
roláda,
jednoducha piškotová roláda,
kokosová roláda piškotová,
roláda kokosová,
piškotová roláda hrníčková,
piškotová buchta s kokosem,
roláda recept
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
máslo,
mléko,
škrob kukuřičný,
cukr vanilkový,
cukr moučkový,
marmeláda,
kokos
Komentáře (29)
Lenullko chuťově se liší určitě krém,doma ho dělám z másla a pudingu a v cukrárně bude krém asi z nějakého margarínu nebo tuku.