Smetanový dort Margot
Pokud máte rádi tyčinku Margot, neváhejte a vyzkoušejte si připravit tento luxusní dort. Je lehký, svěží, ideální do letního počasí. Tyčinka je dostatečně sladká, proto není potřeba krém doslazovat. Příjemnou kyselost mu dodává bílý jogurt.
Suroviny pro 10 porcí
10porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 031 kJ / 2 875 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 86,16 g |
Tuky | 166,95 g |
Vláknina | 17,90 g |
Cholesterol | 1,01 g |
Sodík | 874 mg |
Sůl | 2,11 g |
Sacharidy | 248,13 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 19. 5. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Smetanový dort Margot
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vRlm
Moje poznámka
Smetanový dort Margot
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vRlm
Nejnovější recepty
Brynzová pěna
Přidáno před 16 hodinami
Placičky z tresky a hrášku
Přidáno před 20 hodinami
Hermelín zapečený v zelenině
Přidáno 4. 5. 2025 05:13
Koláčky s hruškovými povidly
Přidáno 4. 5. 2025 05:04
Cuketová buchta s čokoládou Margot
Přidáno 4. 5. 2025 04:49
Nepečená roláda s kiwi
Přidáno 4. 5. 2025 04:34
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Minutkový kuřecí guláš
Robo9 před 14 minutami
Výborné lasagne
Nela20 před 20 minutami
Rizoto z vepřové konzervy
BubakJura před 32 minutami
Pečená vepřová plec s cibulovou omáčkou
essinKa před 36 minutami
Netradiční pečená krkovička
M_J_aeden před 46 minutami
Univerzální kynuté těsto sladké
hskarecka před 49 minutami
Karbanátky z vařeného kuřecího masa
Markeeta před 2 hodinami
Jednoduché kuřecí maso se žampiony
Dagemar před 2 hodinami
Masové kuličky s fazolemi
Vali1 před 4 hodinami
Tématické fráze:
margot dort,
smetanový dort,
dort z margotky,
dort margot,
smetanový krém do dortu,
smetanový krém na dort,
margot zákusek,
dort z čokolády margot,
krém z čokolády margot,
smetanový dort recept,
dort s margotkou,
dort s margot,
smetanový krem dort recept,
zakusek z margotky,
smetanovy zakusek,
smetanové dorty,
smetanový dort s margotkou,
dort z margot,
margot krém,
zákusek margot
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
olej,
mouka hladká,
kakao,
prášek do pečiva,
smetana,
cukr vanilkový,
ztužovač želatinový,
voda,
jogurt smetanový,
čokoláda na vaření,
čokoláda margot,
čokoláda
Komentáře (128)
Jinak krem podle navodu a
Snad jsem aspon pridala svou troskou do mlyna,co se tyka upresneni peceni korpusu
Bodík už proběhl, tak jenom foto a velký dík
Ale želatina se postará o to, aby šlehačka držela, takže si myslím, že je ztužovač zbytečný! :))
Přidat sem tak krásný dílo!
Děkuji za fajn recept, určitě bude zase další.
Posílám fotku, bodík už jsem dala
Ps- kam se dává ten vanilkový cukr? Já si ho všimla až ve finiši a dala jsem ho k jogurtu a ztužovači
Moc děkuji
A tento tu je naviac urceny uzivatelom, kt. pecu podla hrncekov a lyzic a nemaju vahy .
Takze mozeme byt radi, ze v databaze tu mame aj tuto alternativu a bahule mozeme jedine podakovat.
Ja uz fakt nechapem tieto utoky a pisem po milionty+1 krat , ze tieto stranky majitelia robili tak, aby sa sem zmestilo trebars milion podobnych receptov.
Na to, aby sa vedel clovek v nich orientovat, tak vymysleli funkciu *podobne recepty* a uzivatelia si mohli vybrat ten kde je krem robeny zo smotany, alebo jogurtu, alebo z rastlinnej slahacky. Vyhrady su akurat k receptom duplicitnym. Funkcia podobnych receptov nebola vymyslena na to, aby sa autor receptu citil trapne, ale na to, aby mal uzivatel vedomost o viacerych moznostiach.
http://www.toprecepty.cz/df_forum.php?forum=1888
Děkuji moc za radu. Těsto jsem připravila správně, ale v krému asi vím, kde jsem udělala chybu. Použila jsem špatný ztužovač. Proto možná krém neztuhnul tak, jak měl a pouštěl tolik vody. Už vím, který použít. Snad ho seženu i u nás v obchůdku.
Děkuji moc za odpověď a věřím, že pokus č. 2 se podaří lépe.
Bahula má nádherné aranžmá, měla s tím jistě práci, stačilo napsat, že je tu i podobný recept a upozornit na něj přidáním do podobných.Takové napadání je zbytečné a autorka si ho nezaslouží..
Evi, já Tě obdivuju
Já bych se ale hlavně chtěla zeptat na značku toho jogurtu. Jsem začátečník a nedarada bych na tom něco zkazila
Nedokážu pochopit že někoho baví se pouštět do takových komentářů
Snad jen několik zásad: vejce s cukrem šlehám na nevyšším rychlostním stupni šlehače minimálně 15 minut, šlehač ztlumím na nejnižší stupeň a opatrně přidávám olej, nechám pouze chvíli promíchat a už déle nešlehám. V míse smíchám mouku, prášek do pečiva a kakao (pokud se dává každé zvlášť dělá hrudky), už nešlehám, ale ručně vpracuji do pěny. Nemíchá se, ale jakoby zlehka prošlehává. Peču ve středně vyhřáté troubě a špejlí zkouším zda je upečené. Nechám chvíli vychladnout a pak teprve otevřu formu a překlopím na mřížku. Na krému není co pokazit pokud je kvalitní smetanový (hustý) jogurt a šlehačka více jak 30%. Snad se příště podaří
zkoušela jsem tento recept. Krém je vynikající, pochválila mi ho celá rodina, miluji vše, kde jsou kousky čokolády. Bohužel se mi nepodařil korpus. Krém nebyl úplně hustý a během toho, co jsem ho měla v ledničce, mi pustil tolik vody, že se korpus úplně rozmáčel. Nevím, kde jsem udělala chybu. Jinak krém je opravdu vynikající a chtěla bych ho ještě někdy zkusit, ale nevím si rady, kde jsem mohla udělat chybu.
Děkuji za radu
Evko jen malý dotaz: jak děláš tak pěkné hoblinky???
Posílám bodík