Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smažené bramborové kuličky

Hodnocení receptu je 4,9 (27×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 116 kJ /
1 462 kcal
Bílkoviny82,54 g
Tuky46,77 g
Vláknina17,85 g
Cholesterol 638 mg
Sodík 2,24 g
Sůl5,42 g
Sacharidy168,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oloupeme a nastrouháme na jemno. Na jemno nastrouháme i tvrdý sýr. Krok 2: K sýru a bramborám přidáme všechny ostatní suroviny a vypracujeme těsto. Krok 3: Rozehřejeme pánev s tukem. Krok 4: Z těsta pomocí 2 lžiček formujeme malé kuličky (knedlíčky) a smažíme je v rozpáleném tuku. Smažením nabudou. Krok 5: Hotové kuličky vyjmeme z tuku a odkládáme na talíř s papírovou utěrkou, která odsaje přebytečný tuk. Krok 6: Kuličky podáváme jako přílohu k minutkám nebo jen jako rychlé teplé a dobré jednohubky. (Z těsta z poloviny dávky jsou kuličky na mls pro 2-3 lidi)

Zveřejněno 31. 7. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wmKX

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wmKX

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Alex Bureš 18. 5. 2017 18:07
A ten sýr je jedno, jaký?Strouhat jde asi 200 druhů.
Díky.;-)

Alex Bureš: jasně. Ale určitě jsem použila obyčejný Eidam (30 nebo 40%);-)

Brambory miluju a tak už předem vím,že si pochutnám-zítra jdu na to...dala bych bodík,ale nevím jak ,jsem tady poprvé.. :-)

Marie Švarcová 1. 3. 2017 22:07
:yes::yes::yes: dělám je a jsou skvělé

Vyzkoušela jsem a byla to mnamka.. :-p bodík... :yes:

Řízky jsem nezkoušela, ale děláváme grilované bramborové "bifteky":-D Přidám fotku, koukněte se...pak ji odstraním, k receptu nepatří.

Cathleen a vieš, že z brambor idú robiť aj "řízky"? Asi 8 mm plátky, trojobal. To ma tak napadlo, keď sa tu spomenulo, že zo zemiakov vyrobíš aj teľací rezeň...ale zrejme to poznáš?

Ty "brďoško" 6 pytlů, to já budu mít na tom našem políčku asi 2 bedýnky a to ještě budu rvát "hrabošům" z tlamičky:-O a zbytek udělají naši psí klukové, kteří neustále pracují v bramborách;-(, ale recept je :-p:yes:, ale potřebuji "kuchaře" na práci:-!;-)

:-DBibi, my už máme letos brambory sklizené (téměř všechny), ze 2/3 plochy je jich 6 pytlů (po 50kg). Tož to musím zpracovat, ne?;-)Naštěstí je rádi jíme všichni.

Cathlen, já si myslím, že u vás jdou brambory na dračku a že z nich dokážeš udělat i nemožné, třeba já honem nevím...jo vánočku, nebo telecí řízek a.........:-D:-))Jak říká JanaR, taky bych byla pro báječnou přílohu
no a jasnýho:yes: boda pro tebe

Joj, to vypadá moc dobře! Už ukládám a dávám bodík:yes:

Tohle bude i trochu rychlejší, než pusinky. Jen "uhňácáš" těsto a už vykrajuješ a smažíš;-) I ten sýr je v nich hodně poznat:yes:

No, skvělá příloha!! Já jsem kdysi dělala bramborobé pusinky, ale tam se nedával sýr:-p:yes:

Tématické fráze:
smažené brambory, smažené bramborové těsto, bramborové kuličky, bramborakove kulicky, bramborové jednohubky, bramborové pytle, smažené strouhané brambory, řecké kuličky recept, smažené kuličky z bramborového těsta, bramborové těsto smažené, smažené bramboráky, smažené bramborové knedlíky, smažené bramborové řízky, kulicky z bramboroveho testa, smažené bramborákové kuličky, smažené brambory jako priloha, brambory smazene, recepty bramborove kulicky, smažené bramborové přílohy, smažené brambory recept

Suroviny:
brambory, vejce, strouhaný muškátový oříšek, sůl, sýr nastrouhaný, mouka hladká, tuk na smažení

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu